„Pateiktas paketas yra subalansuotas, jis leidžia kurti tvirtus pamatus mokestinei sistemai, kuri būtų teisingesnė visomis prasmėmis. Tai turėdami tvirtus pamatus ant tų pamatų paskui galime statyti patvarius namus, pastatus, kokio norėtume dizaino ar kokios norėtume formos. Be tvirtų pamatų, be teisingų pamatų turbūt tai yra padaryti sudėtinga, kad mes galėtume sukurti tvarų kūrinį“, – antradienį Seime žurnalistams sakė M. Lingė.

Jis teigė, kad mokestinės sistemos peržiūra pirmiausia siekiama padidinti jos teisingumą.

„Pats pagrindinis tikslas nėra turėti didesnį prieaugį į biudžetą, nors tai svarbu. Svarbesnis akcentas šiame etape yra turėti teisingiau apmokestinamą sistemą tarp skirtingų veiklos formų“, – pabrėžė BFK vadovaujantis Seimo narys.

Pasak parlamentaro, mokestinių pakeitimų paketo pristatymas visuomenei – pirmasis žingsnis, po kurio bent tris savaites reforma dar bus derinama.

Jis neatmetė, kad sulaukus socialinių partnerių ir kitų suinteresuotų grupių pastabų, Vyriausybė atliks korekcijų ir Seimą paketas pasieks patobulintas.

„Tai yra kintantys dalykai, bet, matyt, svarbu matyti, kad jis subalansuotas. Ne vien yra galbūt tokie pasiūlymai, kurie džiugintų, ir noras kažką lengvinti arba kažkam papildomai lengvatas išlaikyti arba balsuoti tik už patrauklius pasiūlymus“, – pažymėjo M. Lingė, pridūręs, jog svarbu svarstyti ir tuos pasiūlymus, kurie „galbūt mažiau teikia džiaugsmo, bet yra reikalingi“.

ELTA primena, kad antradienį Finansų ministerija pristatė mokestinių pasiūlymų paketą, kuriuo, anot ministerijos, siekiama šalies mokesčių sistemą padaryti patogesne, sąžiningesne, orientuota į ekonomikos augimą.

Ministerija įvardija šiuos laukiamus pakeitimų rezultatus: tvirtas žingsnis į priekį mažinant „gyvulių ūkį“ ir sąžiningiau paskirstant mokestinę naštą; atsisakoma visuomenei didesnės vertės nekuriančių lengvatų, jas pakeičiant moderniu investavimo modeliu – investicine sąskaita; sustiprinamos paskatos pridėtinę vertę didinančioms investicijoms tiek smulkiam, tiek ir didesniam verslui; taršos apmokestinimas kartu su ateinančiomis investicijomis prisidės prie sveikesnės ir žalesnės aplinkos visiems; didinamas savivaldos finansinis savarankiškumas ir stiprinami pajėgumai i

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)