„Detalių, nuotrupų, gandų nenoriu vertinti. Tai yra ne mano prerogatyva. Kai bus pateiktas kompleksas mokesčių reformos priemonių, tada tikrai vertinsiu, darysiu tai aktyviai. Teiksime savo pasiūlymus ir jeigu matysime, kad kažkas yra negerai, be jokios abejonės, išreikšime savo nuomonę. Bet dabar tai, kas buvo pateikta, tai čia nėra mokesčių reforma. Čia yra paplepėjimai apie mokesčių reformą“, – ketvirtadienį žurnalistams Joniškyje sakė G. Nausėda.

Naujienų agentūra BNS trečiadienį vakare paskelbė apie kelis galimus mokestinius pakeitimus, tačiau finansų ministrė Gintarė Skaistė ketvirtadienį komentavo, kad ši informacija yra netiksli.

ELTA primena, kad Vyriausybė kovo pradžioje patvirtino artimiausios Seimo pavasario sesijos darbų programą, kurioje įvardyta mokesčių sistemos peržiūra.

Gegužės mėnesį Seime numatoma svarstyti mokesčių sistemos peržiūros įstatymų projektų paketą. Jame bus persvarstytos mokestiniuose įstatymuose nustatytos neterminuotos lengvatos ir kitos specialios apmokestinimo sąlygos, taip pat siekiama prisidėti prie savivaldybių finansinio savarankiškumo didinimo, nelygybės mažinimo, pažangių investicijų skatinimo ir užtikrinti mokesčių sistemos efektyvumą ir prognozuojamumą.

Finansų ministrė G. Skaistė yra tvirtinusi, jog pasiūlymai mokesčių reformai jau yra pristatyti koalicijos partnerių frakcijose ir pasibaigus savivaldos rinkimams turėtų būti užbaigtos diskusijos dėl jos formos. Pasak jos, mokesčių reforma Seime tikrai turėtų atsirasti parlamento pavasario sesijos pirmoje pusėje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)