„Darbiniai failai buvo aptarti su koalicijos partneriais, artimiausiu metu visas paketas bus pristatytas visuomenei. Tuomet ir galėsite įvertinti, ar tai, kas buvo pateikta žiniasklaidoje, buvo korektiška, ar ne. Galiu tik pasakyti, kad tikrai ne visiškai tiksliai. (...) Patikslinsime kitą savaitę, kuomet pristatysime bendrą paketą visai visuomenei, kai bus įvertintos išsakytos pastabos koalicijos partnerių, padaryti paskutiniai pataisymai.

Manau, kad tie žmonės, kurie nutekina informaciją, kuri netiksli, turėtų prisiimti atsakomybę už savo tekinamus skaičius. Manau, kad visuomenė bus supažindinta su visu paketu. Aptariamas ne tik šis mokestis, bet mokesčių sistemos pakete daugelis aspektų ir pateikti visą paketą vienu bendru pristatymu, kai matomi visi aspektai, yra korektiškiau, nei traukti atskirus įstatymus, kurie aktualesni vienai visuomenės grupei“, – komentavo ministrė.

Anot finansų ministrės, gali būti naikinamos lengvatos, kurios naudą neša nedidelei daliai visuomenės.

„Žmonėms, kurie dirba pagal darbo sutartis situacija jokiais aspektais nepablogės. Turbūt teisingumas ir mokestinės naštos sąžiningas paskirstymas yra mūsų prioritetas, tai tokių žmonių, kurie naudojasi išskirtinėmis aplinkybėmis ir moka dabar mažesnius mokesčius, gali būti, kad situacija pasikeis, bet man atrodo, kad sąžiningas mokestinės naštos paskirstymas yra mūsų visų prioritetas.

Esame suskirstę pasiūlymus į šešias grupes, viena tų grupių sektorinių lengvatų mažinimas, atsižvelgiant į tai, kad kai kurios sektorinės lengvatos išskirtinės nešančios santykinai nedaug naudos visuomenei, jos buvo aptartos darbo grupėje. Tos, kurios bus pasiūlytos naikinti, įvertinus aplinkybes, bus pristatytos drauge su visu paketu“, – teigė G. Skaistė.

Trečiadienį vakare BNS pranešė, kad Finansų ministerija siūlo įvesti dar vieną 25 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifą su darbo santykiais susijusioms pajamoms, jei metinės gyventojo pajamos siektų nuo 60 iki 120 vidutinių atlyginimų. Mažesnėms pajamoms būtų taikomas 20 proc. tarifas, o didesnėms – 32 proc.

Taip pat, jei verslo liudijimų turėtojai viršytų per metus 24 tūkst. eurų pajamų ribą, jie turėtų įregistruoti individualią veiklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)