Teismui antradienį savivaldybė turi pateikti savo atsiliepimą. Skundas turėtų būti svarstomas po vieno ar kelių mėnesių.

„Baltermos ir ko” teigimu, savivaldybė bendrovei praėjusių metų vasarį išdavė šilumos tiekimo licenciją, kuri suteikia teisę tiekti šilumą nuosavais šilumos perdavimo tinklais Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje – Pavilionių kaimo teritorijoje, ir ta licencija išduodama tik vienai įmonei vienoje teritorijoje.

Teritorija, kurioje yra Pavilionių kaimas, esą yra necentralizuoto šilumos tiekimo zona, kurios prioritetinis kuras dujos.

Tačiau praėjusių metų rudenį, kai gyvenamųjų namų statybos bendrija „Pavilionių vizija“ pateikė prašymą savivaldybei parengti projektavimo sąlygų sąvadą šilumos įvadui į statomą daugiabutį namą, savivaldybė savo ruožtu paraišką šilumos tiekimo projektavimo sąlygoms pateikė „Vilniaus energijai”.

Metų pabaigoje savivaldybė išdavė projektavimo sąlygų sąvadą, kuriame numatytas leidimas projektuoti namo prijungimą prie „Vilniaus energijos“ Vilniaus šilumos tinklų sistemos, o ne prie „Baltermos ir ko“, kuri neva toje teritorijoje turi licenciją, suteikiančią išimtinę teisę tiekti šilumą.

Anot „Baltermos ir ko“ atstovų, savivaldybė tokiu būdu privilegijuoja su savimi susijusią „Vilniaus energiją“.

Tuo remdamasi bendrovė prašo teismo uždrausti savivaldybės administracijai išduoti leidimus inžinerinių statinių statybai pagal kuriuos Pavilionių kaime statomi objektai būtų prijungiami prie „Vilniaus energijos“ turimos ar „Vilniaus šilumos tinklų“ nuomojamos Vilniaus šilumos tinklų sistemos, uždrausti savivaldybės administracijai išduoti leidimus kitų statinių statybai, pagal kurių sąlygas Pavilionių kaime būsiantys objektai būtų prijungiami prie šios Vilniaus šilumos tinklų sistemos.

Be to, bendrovė prašo uždrausti savivaldybei atlikti minėtus veiksmus, kol bus nagrinėjamas skundas.

Vilniaus savivaldybės teisės departamento direktorius Jovitas Elzbergas kaltinimus dėl „Vilniaus energijos“ privilegijavimo DELFI kategoriškai paneigė.

„Jie turėjo galimybę įrengti šildymą konkrečiais adresais, bet ne visiems namams. Kadangi statomas didžiulis kvartalas, dėl ekologinių ir kitų reikalavimų ten turėtų būti centralizuotas šildymas, ir pastatų savininkai to norėtų. Dėl to buvo svarstomas klausimas išduoti licenciją ir centralizuotam šildymui“, - aiškino J. Elzbergas.

Anot jo, iš „Baltermos ir ko“ licencijos „niekas neatėmė“ ir bendrovė turi galimybę įrengti šildymą tiems namas, kuriems ir buvo numatyta.

„Nepristatys jie dujų katiliukų kiekviename name, dėl taršos ir kitų dalykų tai neįmanoma. O „Vilniaus energija“ turi visame Vilniaus mieste vieną licenciją, o „Balterma“ turi licenciją konkrečiais adresais konkrečiomis sąlygomis. Jų licencija nėra atimta ar sumažinta. Skaidrus objektyvus klausimo sprendimas teisme yra geriausias dalykas“, - teigė J. Elzbergas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją