Alaus daryklos „Gubernija“ visuotinis akcininkų susirinkimas rengiamas balandžio 21 dieną. Jame taip pat bus renkama nauja bendrovės valdyba bei audito įmonė, pranešė „Gubernija“ per biržą.

Bendrovės nepaskirstytinasis pelnas 2005 metų pabaigoje buvo 7,072 mln. litų.

Į „Gubernijos“ valdybą bus renkami 5 iš pateiktų 8 kandidatų. Į ją pretenduoja dienraščio „Respublika“ leidėjas ir akcininkas bei vienas didžiausių „Gubernijos“ akcininkų Vitas Tomkus, „Respublikos“ direktorė Diana Veleckienė, alaus daryklos vadovas ir valdybos pirmininkas Romualdas Dunauskas bei jo dukra Lina Dubauskaitė, taip pat - Muradas Bakanas, Algirdas Gumauskas, Vytautas Liubinas ir Vitalija Ramanauskienė.

Audito įmonėmis siūloma išrinkti „IDG Auditoriai“ ir „Revizorius“, nustatant joms už paslaugas atitinkamai 17,7 tūkst. ir 16,52 tūkst. litų užmokestį.

V.Tomkus, kuriam priklauso 43,89 proc. alaus daryklos akcijų, yra paskelbęs privalomą nekonkurencinį oficialų pasiūlymą supirkti likusias „Gubernijos“ akcijas po 1,63 lito. Siūloma kaina visos „Gubernijos“ vertė rinkoje siekia 35,511 mln. litų.

2005-ųjų birželio pabaigoje R. Dunauskas valdė 13,17 proc., o jo žmona Violeta Dunauskienė – 0,45 proc. alaus daryklos įstatinio kapitalo. Tarp didžiausių „Gubernijos“ akcininkų taip pat buvo Airijos įmonė "Javelin Finance" (12,38 proc.) bei Rusijos pilietė Larisa Afanasjeva (11,89 proc.).

„Gubernijos“ akcijos yra kotiruojamos biržos Einamajame prekybos.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją