Pasak jo, minimali bausmė, savo verte, prilygtų iki dešimties MMA, o pakartotiniams pažeidėjams būtų dar didesnė.

„Mes siūlome, kad sankcijos būtų nebe eurais, o pagal Lietuvos Respublikos Vyriausybės numatyta minimalų mėnesinį atlyginimą. Tai pavyzdžiui, minimali sankcija už nelegalų darbą Lietuvoje būtų nuo trijų iki dešimties minimalių mėnesinių atlyginimų pirmą kartą, jeigu yra padarytas pažeidimas, jeigu pakartotinis, tai būtų nuo dešimties iki dvidešimties minimalių mėnesinių atlyginimų Lietuvoje“, – praėjusią savaitę Trišalės tarybos posėdžio metu teigė T. Zasas.

„Veiksmingos, proporcingos ir atgrasančios sankcijos yra svarbiausias būdas norint sumažinti nelegalų darbą“, – pridūrė jis.

Anot jo, šiuo metu Lietuvoje taikoma bauda yra viena mažiausių Europoje, kadangi išlikusi tokia pati nuo 2012 metų, kada prilygo vieno MMA dydžiui. Tuo metu likusioje Europoje, jo teigimu, ji prilygsta bent trims MMA.

„Sankcijos mūsų buvo įtvirtintos 2012 metais, valstybinės darbo inspekcijos įstatyme. Tuo metu minimali alga buvo 850 litų, kas dabar būtų 246 eurai, o sankcija vis dar buvo ta pati 886 eurai. Tai reiškia, kad mes dabar jau vienuolika metų nedidiname sankcijų. Dėl to, palyginus su likusia Europa, galbūt atrodome ir prastokai“, – tikino T. Zasas.

„Pavyzdžiui Bulgarijoje, sankcijos už nelegalų darbą yra nuo 3 iki 85 minimalių mėnesinių atlyginimų Bulgarijoje. Estijoje turime apie penkis estiškus minimalius atlyginimus. Kroatijoje nuo 15 MMA iki 32 MMA. O Prancūzijoje tarp 4,2 ir 45.5 MMA“, – aiškino jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją