Apie grupinį atleidimą Užimtumo tarnyba informuota vasario 15 dieną.

Juridinių asmenų registro duomenimis, vienintelis „Lukšių pieninės“ akcininkas – „Marijampolės pieno konservai“.

„Marijampolės pieno konservų“ generalinis direktorius Henrikas Karpavičius šį mėnesį „Verslo žinių“ portalui aiškino, kad įmonei modernizuoti anksčiau buvo paimti banko kreditai, tačiau žmonės, turėję pasirūpinti verslo plėtra ir prekyba, dingo.

„Skolų nėra iš ko atgauti, gamybos linijų apkrauti neįmanoma“, – sakė verslininkas.

Tuo metu „Lukšių pieninės“ nemokumo administratorius G. Adomonis Eltai sakė, kad šiuo metu yra priimtas sprendimas tęsti veiklą.

„Žiūrėsime, kaip pavyks su kreditoriais, toliau – pritars arba ne“, – sakė jis.

„Juridinių asmenų nemokumo įstatymas sako, kad per 3 darbo dienas nuo procedūros pradžios turime įspėti darbuotojus, o pagal Darbo kodeksą per 15 darbo dienų turime atleisti darbuotojus. Jokių išlygų nėra.

Tai darome, o pabaigę, kai sueis terminas atleisti, priimsime darbuotojus atgal dirbti. Kadangi kitas teisės aktas sako, kad reikia pranešti apie tokius atleidimus Užimtumo tarnybai, tai irgi padarėme. Čia normali procedūra, kitaip neįmanoma padaryti“, – komentavo G. Adomonis.

2021 m. „Lukšių pieninė“ gavo 19,4 mln. eurų pajamų, patyrė 1,8 mln. eurų nuostolį.

Įmonė žinoma dėl savo sūrių „Liliputas“, „Senolių“ produkcijos. Jos tinklapyje teigiama, kad tai viena seniausių Lietuvoje pieno perdirbėjų ir pieno produktų gamintoja, veikianti nuo 1939 metų.

„Sodros“ duomenimis, vasario 22 dieną įmonėje dirbo 150 darbuotojų, kuriems gruodį mokėto bruto atlyginimo vidurkis siekė 1296,17 euro.