Pasak eurokomisaro, šie nauji apribojimai sukels Rusijai ekonominės žalos, kurios vertė prilygs 11 mlrd. eurų.

„Aš net neabejoju, kad jis jau dabar yra finalinėje stadijoje.

Šiandien ir prezidentės (Ursulos von der Leyen kalba Europos Parlamente – ELTA) rytinė kalba tą patvirtino. Tai manau, kad vėl gi bus plečiamas individualių asmenų sąrašas ir įmonių sąrašai.

Skaičiuojama, kad aišku tame pakete didžiausias dėmesys yra bet kokiems pramonės komponentams, kurie galėtų būti panaudoti kaip Rusijos karo pramonės komponentai ir atsidurti ginkluotės gamyboje“, – Eltai komentavo V. Sinkevičius.
„To paketo ekonominė žala Rusijai, skaičiuojama, kad yra galinti siekti 11 mlrd. eurų“, – pridūrė jis.

V. Sinkevičius taip pat tikino, kad galimai numatomas ir sankcijų Iranui įtraukimas, kadangi Rusija savo karinėms reikmėms naudoja Irane pagamintus dronus.

„Šiuo metu labai svarbus dėmuo yra Iranas ir galimas Irano įtraukimas“, – tvirtino jis.

Galiausiai EK narys paminėjo, kad „Rosatom“ sankcijos taikomos dar nebus, tad dar yra likę naujų sričių, kuriose ateityje būtų galima taikyti sankcijas Rusijai.

„Na, kiek suprantu tos diskusijos dėl „Rosatom“ vyksta, bet iš to, kas man yra žinoma, tai yra atidėta ateičiai“, – teigė V. Sinkevičius.

ELTA primena, Europos Sąjunga (ES), reaguodama į Rusijos agresiją prieš Ukrainą, yra patvirtinusi devynis sankcijų Rusijai paketus. Devintąjį griežtų sankcijų Rusijai rinkinį, ES taryba priėmė dar praėjusių metų gruodžio mėnesį.

Iki Maskvos invazijos į Ukrainą metinių Briuselis ketina paskelbti Rusijai naujas sankcijas. Apie tai yra pranešusi Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen.

„Kartu su Didžiojo septyneto partneriais nustatysime papildomą Rusijos naftos produktų kainų viršutinę ribą, o iki vasario 24 dienos, kai sueis metai nuo invazijos pradžios, sieksime, kad įsigaliotų 10-asis sankcijų paketas“, – sakė U. von der Leyen.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją