Tarptautinė finansinių technologijų bendrovė „Airwallex“ teikia įmonėms finansinę infrastruktūrą mokėjimų priėmimui ir tarptautinių pavedimų vykdymui, siūlo sprendimą finansų valdymui. Lietuvoje „Airwallex“ komanda aptarnaus mažąsias ir vidutines įmones (MVĮ).

Bendrovės MVĮ klientai atstovauja įvairiems sektoriams, tarp kurių e. prekyba, kelionės ir logistika. Šiais metais „Airwallex“ planuoja plėtrą ir į Artimuosius Rytus.

„Augdami Lietuvoje ir toliau siūlysime naujas paslaugas ir produktus, kad įvairaus dydžio įmonės galėtų priimti, laikyti ir konvertuoti pinigus. Lietuvą vertiname kaip palankią lokaciją tvirtų bendrovės pagrindų, leisiančių sėkmingai veikti visame regione, formavimui. Motyvuoti šalies talentai taip pat prisidėjo prie sprendimo plėsti veiklą Lietuvoje“, – teigia „Airwallex Lietuva“ generalinis direktorius Virgilijus Mirkės.

Kaip teigiama pranešime, praėjusiais metais „Airwallex“ pritraukė 100 mln. JAV dolerių papildomų investicijų, išlaikė 5,5 mlrd. JAV dolerių vertę, daugiau nei dvigubai padidino klientų bazę visame pasaulyje, o per metus aptarnaujamų sandorių vertė siekė beveik 50 mlrd. JAV dolerių. „Airwallex“ EMEA verslo augimas taip pat pasiekė dviženklį augimą, nes bendrovės grupė sustiprino savo pozicijas Lietuvoje, Nyderlanduose ir Jungtinėje Karalystėje – Europos rinkose, kuriose šiuo metu veikia.

„Lietuvos reguliavimo institucijos yra pažangios, peržiūrėjo ir pritaikė teisės aktus, kurie skatina inovacijas ir palaiko fintech sektoriaus plėtrą. Didelis vaidmuo palaikant mūsų augimą teko ir Lietuvos Bankui, kuris 2021 m. spalį suteikė mums EPĮ licenciją. Taip galėjome įkurti savo paslaugų centrą, kurio pagalba planuojame augti Lietuvoje ir už jos ribų“, – pasakoja Virgilijus Mirkės.

„Airwallex“ ketina toliau stiprinti savo operacijų centrą Lietuvoje, kad užtikrintų kokybiškas paslaugas augančiam bendrovės EMEA verslui, todėl ieškos aukštos kompetencijos, iniciatyvių specialistų paslaugų teikimo ir klientų aptarnavimo komandos papildymui. Artimiausiu metu bendrovė planuoja Lietuvos komandą auginti iki daugiau nei 20 narių.

„Lietuvos technologijų talentai padėjo daugeliui fintech įmonių plėstis ir palaikyti veiklos procesus kitose Europos valstybėse. Tikiu, kad Lietuvoje „Airwallex“ ras palankias sąlygas tvariam EMEA augimui“, – teigia „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją