Nauja vadovė skiriama, kadangi baigėsi penkerius metus trukusi R. Andrijausko kadencija. Jis VDAI pradėjo vadovauti nuo 2018 metų, tuomet į šias posto atėjęs iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Teisės skyriaus vedėjo pareigų.

D. Šinkūnienė Vyriausybės posėdyje tikino, kad naujose pareigose ji visų pirma sieks užtikrinti laisvą duomenų judėjimą nepažeidžiant asmenų teisės į duomenų apsaugą, daugiau dėmesio žadėjo skirti pažeidimų prevencijai, institucijos veiklos atvirumui, aiškinimui kaip teisingai turi būti taikomas Europos Sąjungos Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas (BDAR) ir kitos taisyklės.

„Taip pat skirsiu dėmesio teisėkūros procesui, nes ta pati teisėkūra, vidiniai teisės aktai taip pat turi atitikti asmens duomenų apsaugos principus“, – Ministrų kabinetui kalbėjo D. Šinkūnienė.

„Stengsiuosi, kad šitoje srityje būtų matoma, ieškoma ir randama daugiau galimybių nei apribojimų“, – pridūrė ji.

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska teigė, kad VDAI turėtų rūpintis ir kvalifikacijos kėlimu valstybės institucijose.

„Kad kiekviena institucija galėtų ne tik kreiptis dėl galimo pažeidimo arba skundo, bet kad kiekvienas turėtų pareigūną, kuris gali konsultuoti viduje“, – sakė E. Dobrowolska.

D. Šinkūnienė iki šiol dirbo VDAI direktoriaus pavaduotoja, 2017–2018 m. laikinai ėjo direktorės pareigas ir nors dar tuomet pretendavo tapti inspekcijos vadove, ja paskirta nebuvo.

VDAI vykdo, duomenų apsaugą, prižiūri asmens duomenų tvarkymą, kad fizinių asmenų duomenų apsauga atitiktų Europos Sąjungos reikalavimus, šalina duomenų apsaugos pažeidimus, nagrinėja gyventojų skundus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją