„SBA Furniture Group“ yra paskelbusi, jog koncentruosis tik į naujos baldų gamyklos Visagine statybą, o naujai įkurtai įmonei Jungtinė medienos kompanija perduos kitų įmonių valdymą.

Po pertvarkos Jungtinei medienos kompanijai atiteks 50 proc. įmonės „Vakarų medienos grupė“ (VMG), kuriai priklauso trys medienos perdirbimo įmonės – "Klaipėdos mediena", "Girių bizonas" ir „Sakuona“, akcijų.

"SBA Furniture Group" iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų naujo baldų fabriko Visagine statybai yra gavusi 26,83 mln. litų. Gamybą naujajame fabrike numatoma pradėti vėliausiai šių metų rugsėjo mėnesį.

Šiuo metu "SBA Furniture Group" įstatinis kapitalas - 5,71 mln. litų.

Tuo tarpu panašiu pavadinimu veikianti SBA valdoma "SBA Furniture Groups" neseniai iš „Klaipėdos baldų prekybos“ perpirko keturių baldų įmonių akcijas ir tapo bendrovių Akmena“, „Karigė“, „Šilutės baldai“ ir „Kauno baldai“ kontrolinių akcijų paketų savininke.

Baigus pertvarkymą, "SBA Furniture Groups“ turės ir kitų baldų įmonių - Baldutura", "SBA-Germania", Rusijoje esantį baldų fabriką "Novo Mebel" ir "SBA baldų kompanija" - nuosavybę.

SBA dar valdo biržoje kotiruojamus "Klaipėdos baldus".

100 proc. SBA akcijų valdo koncerno prezidentas Arūnas Martinkevičius.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją