Iš eksportuotų prekių labiausiai – 21 proc. – pabrango elektra. Žemės ūkio vienmečiai augalai pabrango 19,5 proc., sodinamoji medžiaga: gyvi augalai, svogūnėliai, gumbai ir šaknys – 8 proc., bet atpigo rafinuoti naftos produktai – 6,7 proc., kiti plieno pirminio apdirbimo gaminai – 6,2, gyvi gyvūnai ir gyvūniniai produktai – 4,3 proc.

Iš importuotų prekių labiausiai – 39 proc. – atpigo gamtinės dujos. Padarinė mediena atpigo 8,9 proc., juodosios akmens anglys – 7,7 proc., bet pabrango elektra – 20,5 proc., pjaustyti, tašyti ir apdailinti akmenys – 8,9, tekstilės verpalai ir siūlai – 5,2 proc.
Per mėnesį iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 0,5 proc., ne iš euro zonos – sumažėjo 2,3 proc.

Per metus (2022 m. lapkritį, palyginti su 2021 m. lapkričiu) eksportuotų prekių kainos padidėjo 11 proc., importuotų prekių – 18,5 proc. Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 14,7 proc., ne iš euro zonos – 21,5 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją