Kaip rašo norvegų portalas, teismas nusprendė, kad bendrovė „Vlantana Norge“ ir jos savininkas 52 vilkikų vairuotojams iš Lietuvos privalo išmokėti 13,4 mln. Norvegijos kronų bei delspinigius. Iš viso vairuotojai tarpusavyje turėtų pasidalinti 20 mln. Norvegijos kronų (1,86 mln. eurų).

Apeliacinis teismas paliko galioti ankstesnį teismo sprendimą, o kompensacijos suma dėl delspinigių dar išaugo.

„Vlantana Norge“ buvo viena iš sparčiausiai augusių šalies vežėjų, ji netgi buvo patekusi į didžiausių Norvegijos transporto bendrovių dešimtuką, užėmė dešimtąją vietą. Tačiau, kaip anksčiau rašyta, 2019 m. paaiškėjo, kad „Vlantana Norge“ dirbantiems vilkikų vairuotojams, vykdžiusiems „Postnord“ užsakymus, buvo mokamas per pusę mažesnis atlyginimas. Frifagbevegelse.no rašo, kad tolimųjų reisų vairuotojams įmonė mokėjo valandinį atlygį, kas yra įprasta praktika, bet visi buvo įdarbinti tik pusę etato, nors iš tiesų dirbo pilnu.

Šiandien „Vlantana Norge“ iškelta bankroto byla, o už kompensaciją buvusiems darbuotojams asmeniškai atsakingas jos valdybos pirmininkas ir savininkas V. Stončius jaunesnysis. Jam teks padengti ir teismo išlaidas, siekiančias 6,7 mln. Norvegijos kronų (0,6 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)