Pranešama, kad gamykla pastatyta praėjusių metų lapkritį, ją statė generalinis rangovas „Conresta“. Bendra investicijų vertė į šį projektą siekė 18 mln. eurų.

„Statybų sektorius pastaruoju metu išgyveno nelengvą laikotarpį – teko susidurti su žaliavų tiekimo sutrikimais, valiutų kurso svyravimais, nemenką smūgį sudavė ir infliacija.

(...) Įmonė yra viena iš Baltijos šalių lyderių aliuminio bei stiklo fasadų srityje, todėl tikime, kad prisidėsime ne tik prie verslo augimo, bet ir suteiksime impulsą statybų sektoriui regione“, – sako banko verslo bankininkystės vadovas Jonas Urbonas.

Naujoje gamykloje gamybai skirta daugiau kaip 11 tūkst. kvadratinių metrų ploto, taip pat pastatytas 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėlis bei 2,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto biurų patalpos.

Planuojama gamyklos gamybinius pajėgumus išplėsti dvigubai – per metus pagaminamos produkcijos kiekis turėtų išaugti nuo 70 iki 140 tūkst. kvadratinių metrų. Daugiausiai pagamintos produkcijos numatoma eksportuoti.

Iki statybų pradžios veikusi gamykla liko dirbti ir pradėjus veikti naujajai. Senojoje gamykloje veikia 4 gamybos linijos, naujojoje – 8.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją