Irena Segalovičienė įspėja, kad reformos, kurios turinys iki šiol neviešinamas, valdantiesiems gali nepavykti prastumti net buldozeriu.

„Tas langas galimybių užsidarinėja. Ir labai gaila“, – antradienį Žinių radijui teigė I. Segalovičienė.

Tačiau ji pripažino, kad „erdvės padirbėti didinant mokesčių sistemos teisingumą“ yra.

„Prezidentas mano, kad su reforma smarkiai pavėluota, ir tikimybė (ja patvirtinti – BNS) išseko, bet kartais netikėtų atradimų juk įvyksta“, – teigė šalies vadovo patarėja.

I. Segalovičienės teigimu, prieš įtikinėjant visuomenę dėl mokesčių reformos reikalingumo, ant stalo reikia padėti pasiūlymus.

„Kada kalbame apie mokesčių sistemą, negalime kalbėti apie pavienius mokestukus, kurie neturi labai aiškaus matymo, koks jo yra tikslas. Turime padėti reformos viziją, koncepciją, elementus ant stalo ir diskutuoti. Be šito žingsnio visa kita būtų buldozeris. Ir vargu, ar jau dabartiniu laikotarpiu atsirastų politinė valia net buldozeriui“, – svarstė I. Segalovičienė.

Premjerė Ingrida Šimonytė praėjusią savaitę interviu „Verslo žinioms“ sakė, kad Seime diskusijos dėl mokesčių reformos bus pradėtos pavasario sesijoje, jei dėl to sutars valdančioji koalicija.

Naujasis Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mindaugas Lingė BNS yra sakęs, kad valdančiųjų žadamą mokesčių reformą gali pristabdyti po savivaldos rinkimų 2023-iųjų kovą Seime galinti pasikeisti valdančiųjų ir opozicijos pusiausvyra, jeigu kai kurie parlamentarai būtų išrinkti merais. Šį aspektą jis kol kas mato vieninteliu pertvarkos stabdžiu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją