„Snaigės“ vadovybės teigimu, pagrindinis įmonės tikslas restruktūrizavimo laikotarpiu yra optimizuoti bei pertvarkyti bendrovės veiklą taip, kad ji kuo greičiau galėtų įvykdyti savo įsipareigojimus kreditoriams

Įmonė tikisi, kad restruktūrizavimas padės padidinti didesnės pridėtinės vertės pramoninių bei medicininių šaldymo prietaisų gamybos apimtis bei pardavimus ir pelningesnių išskirtinių buitinių šaldymo prietaisų gamybą bei pardavimus.

Restruktūrizavimo plano vykdymo laikotarpiu planuojama parduoti dalį „Snaigės“ ilgalaikio turto, be kurio bendrovė galėtų toliau vykdyti veiklą ir uždirbti pajamas, o jo pardavimas leistų ženkliai sumažinti įsipareigojimus.

Planą įgyvendinti planuojama baigti per ketverius metus.

Anksčiau „Snaigė“ skelbė, kad restruktūrizacijos laikotarpiu kreditoriams planuoja grąžinti 9,2 mln. eurų. Gegužės 18 dieną visi bendrovės įsipareigojimai siekė 20,8 mln. eurų.

Užpernai „Snaigės“ pajamos augo 14,4 proc. iki 32,9 mln. eurų, įmonė patyrė 2 mln. eurų nuostolių.

Pagrindinė „Snaigės“ akcijų valdytoja yra Kipre registruota bendrovė „Sekenora Holdings“, ją netiesiogiai kontroliuoja Rusijos „Polair“. Lapkritį „Snaigė“ pranešė, kad „Sekenora Holdings“ svarsto parduoti bendrovės akcijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją