Įmonės prašo Konkurencijos tarybos (KT) leidimo akcijų įsigijimo sandoriams.

Gavusios leidimą įmonės įsigytų 49 proc. skolų portfelius perkančios ir administruojančios „EDS Invest 4“ akcijų ir kartu su skolų valdymo bendrove „Easy debt service“, netiesiogiai per „EDS Invest 6“, valdytų 100 proc. paketą: „Duetra“ įsigytų 44,5 proc., o „Imlitex Holdings“, jau turinti 40 proc. įmonės akcijų, – dar 4,5 procento.

60 proc. „EDS Invest 4“ akcijų šiuo metu priklauso „Easy debt service“. „EDS Invest 4“ valdo 100 proc. verslo konsultacijų ir apskaitos įmonės „Cross financing company“ (buvusi „Eurocash LT“) akcijų, kuri yra vienintelė „Rietavo veterinarinės sanitarijos“ akcininkė.

Praėjusių metų lapkritį įsteigta „Duetra“ jokios veiklos nevykdo, skelbia taryba.

R. Smolskis sandorio detalių nekomentuoja.

Nemanau, kad norėčiau detaliai komentuoti sandorio esmę. Įmonės skolos jau yra apmokėtos arba su kreditoriais susitarta dėl jų apmokėjimo“, – BNS sakė jis.

Bankroto byla verslininko Vidmanto Kučinsko grupės „Arvi ir Ko“ anksčiau valdytai bendrovei „Rietavo veterinarinės sanitarija“ iškelta 2020 metų pabaigoje, 2021 metais dalis kreditorių bandė įmonę restruktūrizuoti, tačiau teismas šio prašymo netenkino ir ji buvo pripažinta likviduojama, tačiau pernai spalį Klaipėdos apygardos teismas bankroto bylą nutraukė ir leido jai tęsti veiklą taikiai susitarus su kreditoriais dėl skolų grąžinimo.

Bylos duomenimis, pernai rugsėjį bendrovė sumokėjo 178,4 tūkst. eurų skolų 21 kreditoriui. Likę – vienas fizinis asmuo ir įmonės „Cross financing company“, „Arvi ir Ko“, „EDS Invest 4“, „Energijos skirstymo operatorius“, „Gjensidige“ ir „Bioprolit“ – susitarė dėl skolos atidėjimo, jos suma nenurodoma.

Pernai birželį įmonė atiteko vienai iš kreditorių „Cross financing company, kuriai buvo įkeista 2,7 mln. eurų vertės bendrovės akcijų ir kuri yra viena bankrutuojančios „Arvi ir Ko“ kreditorių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją