Bylos duomenimis, įmonės užsiimančios prekyba atvėsinta paukštiena vadovas, veikdamas kartu su ten pat dirbančia buhaltere siekė išvengti mokesčių, todėl Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) teikė apgaulingus duomenis apie vadovaujamos įmonės pajamas, pelną bei turtą. Nustatyta, kad laikotarpiu nuo 2014 iki 2017 metų jie iš viso nedeklaravo daugiau nei 100 000 eurų, kuriems turėjo būti pritaikytas pelno mokestis.

Nustatyta, kad laikotarpiu nuo 2014 metų pradžios iki 2016 metų, nuteistieji į bendrovės buhalterinę apskaitą neįtraukė paukštienos produkcijos pardavimų už daugiau nei 570 000 eurų. Nagrinėjant bylą įrodyta, jog buhalterė, klastodama duomenis, PVM sąskaitose faktūrose nurodydavo mažesnį parduodamos produkcijos kiekį, nei įmonė realiai parduodavo.

Taip pat, abu nuteistieji sąmoningai apgaulingai tvarkė šios bendrovės buhalterinę apskaitą, dėl ko negalima nustatyti įmonės turto, nuosavo kapitalo ir įsipareigojimų dydžio bei struktūros.

Kauno apylinkės teismo sprendimu A. B. ir R. Ž. pripažinti kaltais pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo (BK 220 str. 1 d.) bei dėl apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo (BK 222 str. 1 d.). Teisėjai pritarė valstybinimą kaltinimą palaikiusių Kauno apygardos prokuratūros prokurorų siūlomai bausmei ir abiem nuteistiesiems paskyrė baudas po beveik 5500 eurus. Byloje taip pat išnagrinėtas ir pilnai patenkintas Valstybinės mokesčių inspekcijos civilinis ieškinys solidariai iš abiejų kaltinamųjų valstybei priteisti 100 713 eurų sumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją