Laidoje „Delfi rytas“ paklausta, ar šiemet lietuviai aktyviau organizuojasi, kur švęs Naujuosius, teigė, kad ir taip, ir ne.

Ji tikino, kad nemaža dalis lietuvių Naujuosius sutiks užsienyje, o kitai daliai smogė ir infliacija, kuri patuštino pinigines.

„Yra įprotis ir viską užsisakinėti paskutinę minutę ir tai verslui labai sudėtinga. Žmonės pažiūri orą, mato, kad lietus, anuliuoja užsakymus, todėl planavimas labai sudėtingas.

Likus savaitei vietos pradeda pildytis ir restoranuose, ir viešbučiuose, o tai šiandien jau labai jaučiama ir situacija gerėja. Jei prieš dvi savaites atrodė dar tokia nežinomybė, tai dabar jau pildosi labai sparčiai“, – sakė ji.

Visgi, kaip teigė, rasti vietų švęsti Naujuosius šiuo metu dar įmanoma.

„Pasiūla yra labai didelė, tik, patarčiau, kad tiems, kurie nori švęsti ten, kur nori, turėtų iš anksto užsisakyti, nes vėliau jau tik žiūrima, kas kur liko“, – kalbėjo E. Šiškauskienė.

Jos teigimu, lietuviai Naujuosius renkasi švęsti tiek viešbučiuose, spa centruose, tiek restoranuose.

„Visas segmentas užpildytas. Jei šeima su vaikais, yra vaikų atostogos, tai jie ima viešbučius su paslaugomis, spa.

Jeigu didelė kompanija, ar giminė platesnė, žinoma, patogiau rinktis sodybą. Jaunimas daugiau švenčia miestuose, nueina į koncertą, užsisako vakarienę ar mieste pasiima tik viešbutį. Kai kurie viešbučiai siūlo programas.

Dar jaunimas užplūsta barus, eina ne per vieną“, – sakė ji.

E. Šiškauskienė aiškino, kad šiuo metu Naujųjų nakčiai yra užsakyta maždaug 80 proc. viešbučių.

„Vieni 100 proc., kiti – 70 proc. Tai priklauso nuo kategorijos, lokacijos. Visi nori būti arčiau eglutės.

Viešbučiai siūlo tiek dideles programas su didesnėmis kainomis, kiti – nakvynę su galimybe atšvęsti savo kambaryje“, – teigė ji.

E. Šiškauskienė prasitarė pastebinti, kad brangiausias segmentas užsipildo greičiausiai.

„Kainos žmonių negąsdina. Viskas priklauso nuo programos, kokią viešbutis pasirenka. Jeigu daug muzikos, įžymesnių atlikėjų, kaina išauga. Viskas kainuoja dvigubai“, – sakė ji.

Pasakyti, kokios dabar kainos, asociacijos vadovė sakė negalinti, bet tikino, kad jos nėra didesnės, nei buvo pernai.

„Daug kas nekelia kainų, žiūri, stebi energetiką“, – sakė ji ir tikino, kad kainos gali kilti sausį, vasarį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją