Tikėtina, kad grupė gali patirti papildomų išlaidų Baltarusijoje – jos valdomai įmonei OMA gali būti apskaičiuotos neplanuotos mokesčių, baudų ir palūkanų sumos, rašoma Registrų centrui pateiktoje 2021 metų veiklos ataskaitoje.

„Baltarusijos mokesčių institucijos gali laikytis griežtesnės pozicijos teisės aktų aiškinimo ir vertinimų atžvilgiu ir dėl to yra tikėtina, kad sandoriai ir veiklą, kurie anksčiau buvo laikomi vykdomais laikantis teisės aktų reikalavimų, gali būti vėl tikrinami. Dėl šios priežasties gali būti apskaičiuotos reikšmingos papildomos mokesčių, baudų ir palūkanų sumos“, – teigiama ataskaitoje.

Anot jos, Baltarusijos mokesčių institucijos gali atlikti praėjusių trejų metų ar net ilgesnio laikotarpio mokestinį patikinimą.

„Tam tikrais atvejais patikrinimai gali apimti ir ilgesnį laikotarpį. Grupės vadovybei nežinomos jokios aplinkybės, dėl kurių galėtų iškilti potencialus reikšmingas įsipareigojimas šiuo atžvilgiu“, – teigiama ataskaitoje.

„Kesko Senukai“ gegužę pranešus apie stabdomą veiklą Baltarusijoje ir pasitraukimą iš šios šalies prekybos tinklo OMA akcininkių, Baltarusijos teisėsauga birželį atliko kratas centriniame OMA biure Minske, buvo sulaikyti įmonės vadovai Baltarusijos piliečiai.

Grupė tikisi, kad karas Ukrainoje ir tarptautinės sankcijos Rusijai neturės esminės įtakos jos veiklai.

„Visas sankcijų ir apribojimų bei karinių veiksmų poveikis bendrovės ir grupės veiklai 2022 metais negali būti iki galo prognozuojamas, tačiau bendrovė mano, kad jie neturės esminės įtakos veiklai tiek tiesiogiai, tiek netiesiogiai“, – teigiama bendrovės metiniame pranešime.

Konsoliduotos grupės pajamos 2021 metais pasiekė 1,094 mlrd. eurų ir buvo 18 proc. didesnės nei 2020 metais, grynasis pelnas siekė 45,2 mln. eurų – 73 proc. daugiau nei užpernai (26,1 mln. eurų). Dividendų akcininkams „Kesko Senukai Lithuania“ pernai nemokėjo.

Bendrovė vėlavo Registrų centrui pateikti 2021 metų finansines ataskaitas, nes laiku nebaigė audito.

„Kesko Senukai Lithuania“ valdo 76 nuosavas ir franšizės pagrindu veikiančias parduotuves Lietuvoje bei antrines įmones, kurios valdo dar 19 parduotuvių ir šešias elektronines parduotuves Baltijos šalyse.

Bendrovėje dirba apie 3,1 tūkst. darbuotojų.

Po 50 proc. „Kesko Senukai Lithuania“ akcijų priklauso Suomijos koncernui „Kesko“ ir Artūrui Rakauskui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją