Kaip sekmadienį pranešė „Paysera“, kortelės blokuotos po to, kai jų leidėja bendrovė „Finansinės paslaugos Contis“ išjungė kortelės CVV kodo tikrinimą, o tuo pasinaudoję sukčiai spėliojo kortelių duomenų kombinacijas, nuo jų nuskaitė mažos vertės sumas.

„Kortelių leidėjas dėl šiuo metu mums nežinomos priežasties buvo laikinai išjungęs mokėjimo kortelės CVV kodo tikrinimą, kai kortele buvo atsiskaitoma internete. Tuo pasinaudoję finansiniai sukčiai šį savaitgalį vienoje internetinėje parduotuvėje spėliojo kortelės duomenų kombinacijas ir nuskaitė bandomąją mažos vertės pinigų sumą nuo 10 tūkst. „Paysera Visa“ mokėjimo kortelių. Daugeliu atvejų nuskaitytos sumos nesiekė vieno euro. “, – teigiama pranešime.

Anot jo, paveikta maždaug 3 proc. „Paysera Visa“ kortelių, iš jų maždaug tūkstantis priklauso klientams Lietuvoje.

„Šiems klientams kortelės laikinai užblokuotos. Korteles numatoma atblokuoti iki sekmadienio vakaro“, – skelbia „Paysera“.

Ji atkreipia dėmesį, kad programišiai nebandė įsilaužti į pačios „Payseros“ informacinių technologijų infrastruktūrą, o klientų lėšos, esančios mokėjimo sąskaitoje, ir asmens duomenys yra saugūs.

„Finansinės paslaugos Contis“ jau užblokavo apgaulingą internetinę parduotuvę ir atstatė kortelės CVV kodo tikrinimą, nuskaitytus pinigus klientams žadama grąžinti artimiausią savaitę.

Apie situaciją informuotas Lietuvos bankas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją