„Tikiu, kad, nepaisant iššūkių, visgi turėsime kitais metais ekonomikos augimą ir turbūt galime būti ramūs, kad situacija stabilizuosis ir susitvarkys“, – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) tarybos posėdyje šeštadienį sakė G. Skaistė.

Anot jos, neblogą Lietuvos ekonomikos situaciją šiuo metu rodo jos augimas, kai kaimyninėse šalyse ji pradėjo kristi, taip pat stipri darbo rinka.

„Kalbant apie dabartinę situaciją, Lietuvos ekonomika atrodo pakankamai neblogai nepaisant to, kad iššūkių yra labai daug. Mūsų kaimynų, tarkime, ekonomika jau trečiąjį ketvirtį buvo pradėjusi kristi, tiek Estijos, tiek Latvijos, Lietuvos ekonomika vis dar auga per pusę procentinio punkto trečiąjį ketvirtį, taip pat darbo rinka atrodo pakankamai stipriai“, – kalbėjo G. Skaistė.

Užimtumo tarnybos duomenimis, darbo neturintys žmonės lapkritį sudarė 8,3 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų.

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) anksčiau prognozavo, kad Lietuvos ekonomikos augimas šiemet sieks 2,5 proc., o 2023 metais jis turėtų sulėtėti iki 1,6 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)