Tokią žinią redakcijai patvirtino bendrovės atstovė spaudai Jolita Macelytė.

„Dujų kainai vėl kylant į šį rudenį buvusias aukštumas, esame priversti nuo gruodžio 19 dienos laikinai stabdyti amoniako gamybą, paliekant dirbti tik amonio salietros ir dervų gamybą bei juos aptarnaujančius padalinius“, – teigė ji.

„Jonavos žinios“ rašo, kad į jų redakciją kreipiasi darbuotojai, nerimaujantys dėl galimų prastovų. Tačiau kol kas, kas laukia įmonėje su amoniako gamyba dirbančių darbuotojų, neaišku. Įmonei patikslinus, tekstas bus papildytas.

Įmonės vadovas Ramūnas Miliauskas BNS sako, kad amoniako gamybą planuojama atnaujinti kitų metų vasarį.

„Mes planuojame vasario mėnesį atnaujinti“, – BNS ketvirtadienį sakė R. Miliauskas.

Bendrovės profesinės sąjungos pirmininkė Birutė Daškevičienė BNS sako, kad darbuotojai apie prastovas nėra informuoti, jie baiminasi, kad darbas tampa sezoniniu.

„Jokios informacijos apie darbuotojams skelbiamas prastovas, apie mokėjimus nėra paskelbta, darbuotojai baiminasi, kad gaunamų pajamų neužteks net komunalinėms išlaidoms padengti, nes šildymas yra pabrangęs, nerimauja, kad darbas tampa sezoniniu (...) Kas keisčiausia, kad jokios informacijos“, – ketvirtadienį BNS sakė ji.

B. Daškevičienė sako, kad sustabdytas amoniako gamybos cechas yra vienas pagrindinių gamyklos padalinių, dėl to gali stoti ir kita gamyba.

„Tai pagrindinis cechas – pagrindinė žaliava gaminama abiejuose cechuose, tai vienas iš jų dirbo. Sustabdžius šią gamybą iš paskos stoja ir kitos gamybos. Amoniako atsargų, tikėtina, yra sukaupta“, – kalbėjo ji.

„Delfi.lt“ primena, kad „Achema“ savo veiklą stabdė rugsėjo mėnesį. Tam įtakos tada turėjo taip pat kilusios dujų kainos.

„Esant tokiai situacijai rinkoje, didžioji dalis Vakarų trąšų gamintojų priversti stabdyti savo fabrikus, bendrovė „Achema“ – ne išimtis. Rekordinės gamtinių dujų kainos tiesiogiai lemia produkcijos savikainą, mūsų gaminamų trąšų kainos tampa nekonkurencingos, lyginant su JAV ir Rusijos gamintojų produkcija“, – tada sakė „Achemos“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas.

Bendrovė veiklą atnaujino tik po dviejų mėnesių, lapkričio 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją