„Mes tikrai esame šokiruoti Konkurencijos tarybos sprendimu, to nesitikėjome, nes nepažeidėme nei konkurencijos teisės, nei sudarėme kokių nors neleistinų, negalimų susitarimų“, – spaudos konferencijoje sakė Kristina Nemaniūtė-Gagė.

Ji pabrėžė, kad Lietuvos vaistinių asociacija buvo pakviesta į Sveikatos apsaugos ministerijos sudarytą darbo grupę, todėl tarybos sprendimas kelia klausimų, kaip ateityje asociacijos galės dalyvauti teisėkūros procesuose.

„Pagal Asociacijų įstatymą tai yra galimybė dalyvauti teisėkūroje, tokiu būdu asociacijos teikia vienokius ar kitokius siūlymus ir tai daro per darbo grupes ir buvo ne vaistinės pakviestos į darbo grupę, o asociacija“, – sakė LVA vadovė.

„Jei tai laikoma kaip konkurencinės teisės pažeidimas, tai ant visų asociacijų pakimba kaip Damoklo kardas, kuris iškelia klausimą, kaip reikės veikti“, – pridūrė K. Nemaniūtė-Gagė.

Ji pabrėžė, kad SAM nusprendė pakeisti kompensuojamų vaistų antkainius bei tam sudarė darbo grupę, kurioje dalyvavo ir pacientų organizacijos, ir valstybinių institucijų atstovai, ir jų paprašė pateikti siūlymus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją