Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė „Delfi“ pasakojo, kad sniego gausa pastebimai augino žiemos prekių, tarp kurių – įvairūs sniego valytuvai, kastuvai, langų
grandikliai – pardavimus.

„Sniego valymo prekių pardavimai šoktelėjo aukštyn jau penktadienį ir aukštumoje laikėsi visą savaitgalį. Kastuvų pardavimai augo kartais.

Pirkėjai vidutiniškai išleido 26 eurus sniego kastuvų kategorijos prekėms, kastuvų kainos prasideda nuo 8 eurų.

Pigiausi elektriniai sniego valytuvai kainuoja apie 200 eurų. Pirkėjai vidutiniškai elektriniams ar benzininiams sniego valytuvams išleido 500 eurų“, – skaičiavo pardavimų vadovė.

Pasak jos, pastaruoju metu auga ne tik sniego valymo prekių paklausa, tačiau ir tų prekių, kurios skirtos pramogoms.

„Išaugusius rogučių pardavimus fiksuojame nuo pat lapkričio mėnesio pradžios. Šį savaitgalį papildomos pardavimų bangos nepastebėjome, prekyba rogutėmis buvo apie 15 proc. aktyvesnė“, – teigė ji.

Kol kas, kaip patikino, tiek sniego kastuvų, tiek valytuvų pasirinkimas platus ir prekių trūkumo nėra.

Panašiai kalbėjo ir prekybos tinklo „Maxima“ Pirkimų departamento direktorius Marius Tilmantas.

„Šį savaitgalį ženkliai šoktelėjo sniego kastuvų, gremžtukų, skirtų ledui nuo automobilių stiklo valyti, grandiklių bei sniego valymo šepečių paklausa. Taip pat perkamos čiuožynės ir rogutės, pačiūžos.
Skaičiuojame, kad per šį savaitgalį įvairių sniego valymo bei žiemos sporto inventoriaus prekių pardavimai yra daugiau nei 60 proc. didesni lyginant su praėjusiu savaitgaliu ir beveik 3 kartus didesni nei pernai.

Šių prekių atsargų turime, tad trūkumo parduotuvėse kol kas nėra“, – sakė jis.

Rimi Lietuva“ atstovė Gabrielė Šerėnienė taip pat teigė, kad savaitgalį buvo fiksuojami išaugę žiemos prekių pardavimai.

„Šiuo metu poreikis žiemos prekėms yra žymiai išaugęs – reikia daugiau šaltiems ir snieguotiems orams skirtų prekių automobiliams, žiemos sporto prekių.

Žiemai skirtų prekių turėsime iki žiemos pabaigos, automobiliams skirtos prekės yra nuolat pildomos pagal poreikį. Populiariausios prekės yra vidutinio kainų segmento, pirkėjai ieško gerą kainos ir kokybės santykių turinčių prekių“, – sakė ji.

„Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė teigė, kad žiemos prekių paklausa išaugo iškart iškritus pirmajam sniegui, lapkričio paskutinę savaitę, o praėjęs savaitgalis labai neišsiskyrė.

„Pradėjus snigti kai kurių žiemos prekių pardavimai prekybos tinkle „Iki“ išaugo net 800 proc.

Nors ruduo buvo neįprastai šiltas, iš anksto ruošėmės ir tikrai lietuviškai žiemai, turime platų žiemos prekių pasirinkimą nuo sniegui ir valymui reikalingų gremžtukų, valiklių, žieminio langų skysčio iki žieminių pirštinių. Žiemos prekių asortimentas jau pirmąją snygio dieną sulaukė didelio pirkėjų susidomėjimo“, – teigė ji.

Daugiausia iš visų žiemos prekių, kaip sakė, gyventojai perka įvairiausius gremžtukus.

„Jų augimas žiemos prekių krepšelyje yra pats įspūdingiausias – jų parduota net 8 kartus daugiau.

Dar viena sparčiai žiemos pirkinių krepšelyje išpopuliarėjusi prekė yra žieminis automobilių langų skystis. Šios prekės pardavimai išaugo maždaug 6,5 karto. Beje, daug pirkėjų dėmesio sulaukė ir žieminės pirštinės. Jų padavimai šoktelėjo apie 200 procentų“, – kalbėjo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)