Pasak Lietuvos Ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės, „PKC Group“ pasirinkimas tęsti investicijas Klaipėdoje patvirtina šio regiono, kaip inovatyvaus gamybos centro, vaidmenį: „Klaipėdą nuolat renkasi pasaulinio lygio pramonės įmonės, gaminančios aukščiausios kokybės produkciją. Regiono verslo aplinka ir patirtis įvairiose pramonės šakose leidžia užsienio investuotojams kurti aukštos kokybės produktus esamiems klientams bei plėstis į naujas rinkas“.

„Nuo 2014 m. mūsų darbuotojų skaičius išaugo keturis kartus. Šiandien esame viena didžiausių gamybos įmonių šalyje, turinti 2400 darbuotojų dviejuose miestuose – Panevėžyje ir Klaipėdoje“, – sako „PKC Group Lietuva“ generalinis direktorius Marius-Florin Dinescu.

Šių metų pradžioje Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje įkūrusi gamybines patalpas, „PKC Group“ investuoja į ilgalaikį turtą ir naujas technologijas, kad užtikrintų aukštą gamybos procesų kokybę ir efektyvumą, teigiama pranešime. Siekdama padidinti gamybos pajėgumus, bendrovė taip pat ketina įdarbinti dar 100 darbuotojų, įskaitant kokybės technikus, surinkimo operatorius, medžiagų operatorius ir techninės priežiūros technikus.

Pasak M. Dinescu, „PKC Group“ kviečia ir yra pasirengusi įdarbinti įvairaus lygio Lietuvos talentus. „Tikimės, kad kandidatai į specialistų pozicijas turės techninį inžinerinį išsilavinimą, patirties gamybos srityje, tačiau pradedantieji galės pasinaudoti mūsų vidinėmis mokymo programomis“, – aiškina jis.

Pasak „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Elijaus Čivilio, „PKC Group“ plėtra Klaipėdoje rodo, kad tarptautiniai gamintojai Lietuvos regionuose gali rasti tinkamus talentus ir infrastruktūrą: „Šis sprendimas – tai palankaus miesto investicinio klimato ir įvairių pramonės šakų gamybos žinių įvertinimas. Tikiu, kad Klaipėdos gamykla padės „PKC Group“ ir „Motherson“ tiekti pasaulinio lygio gaminius klientams visame pasaulyje.“

„Motherson“ tiekia įrangą automobilių pramonės gamintojams. Bendrovė turi daugiau nei 300 padalinių 41 šalyje. Grupės pajamos 2021-2022 m. siekė 10,5 mlrd. JAV dolerių, grupė tapo viena iš 25 didžiausių automobilių pramonės tiekėjų visame pasaulyje. 2014 m. „PKC Group“ įkūrė pirmąją gamyklą Lietuvoje, Panevėžyje, o 2022 m. gamyklą Klaipėdoje, kurioje bus gaminamos komercinių sunkvežimių ir žemės ūkio mašinų laidų pynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją