Ministerijo teigimu, nuo 50 iki 500 tūkst. eurų dydžio investicijos padės Lietuvos startuoliams, mažiesiems verslams, jau ankstyvojoje veiklos stadijoje kur kas paprasčiau pritraukti rizikos kapitalo investicijų, reikalingų verslo plėtrai. Pritraukę investicijų, startuoliai galės daugiausia dėmesio skirti naujoms idėjoms plėtoti, produktams ar paslaugoms kurti.

„Nuo 2021 m. Lietuvos startuoliai pritraukė daugiau kaip 420 mln. eurų investicijų, o bendra inovatyvių verslų vertė pasiekė daugiau kaip 7 mlrd. eurų. Šiemet dar vienas Lietuvos startuolis tapo vienaragiu. Norime toliau auginti aktyvią Lietuvos startuolių bendruomenę. Jų verslų plėtrą paskatins papildomos priemonės, kurios padės steigti startuolius, juos auginti ir tikiu – sulauksime dar ne vieno vienaragio“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis.

„Akceleratorius 2“ – tai Inovacijų skatinimo fondo priemonė, kuria siekiama skatinti inovacinę veiklą, investuojant į besikuriančias perspektyvias labai mažas ir mažas įmones. Svarbiausias jos taikymo tikslas – skatinti startuolių ekosistemos plėtrą ir verslumą, pažymima pranešime.

Valstybės lėšomis finansuojamas Inovacijų skatinimo fondas įsteigtas 2020 m. pabaigoje. Jo steigėjai yra Ekonomikos ir inovacijų ministerija, Finansų ministerija ir INVEGA. „Akceleratoriui 2“ įgyvendinti skiriama 18 mln. eurų valstybės lėšų. INVEGOS atrinkti du finansų tarpininkai taip pat pritrauks nepriklausomų privačių investuotojų lėšų.