„Vilniaus paukštyno“ vadovas Tadas Sprindžiūnas teigia, kad bendrovė kartu su gyventojais tapo institucijų neveiklumo ir istorinių klaidų taisymo įkaitais.

Pasak jo, priimti įstatymai bendrovę imperatyviai įpareigojo iki kitų metų sausio 1 dienos teritorijoje nustatyti SAZ. Šį procesą bendrovė inicijavo daugiau nei prieš metus – netrukus po įmonės įsigijimo, kai buvo kreiptasi į Nacionalinę žemės tarnybą.

„Dabar esame situacijoje, kai negalime pažeisti įstatymo, bet tuo pačiu nenorime pažeisti ir savo bendruomenės interesų. Institucijos pripažįsta, kad šis procesas – istorinių klaidų atitaisymas, kurias paveldėjome. Todėl kartu su bendruomene tapome situacijos įkaitais“, – sako T. Sprindžiūnas.

Anot jo, dėl įstatymu privalomo SAZ įteisinimo iki kitų metų pradžios iššūkių, jo žiniomis, kyla ir kitoms Lietuvoje veikiančioms gyvulininkystės, energetikos ar pramonės įmonėms, esančioms šalia gyvenviečių.

Tikisi sprendimų

T. Sprindžiūnas teigia, kad priešprieša tarp „Vilniaus paukštyno“ ir aplinkinių rajonų gyventojų bendruomenės kuriama dirbtinai.

„Galbūt kai kam tokios priešpriešos kūrimas yra patogus, nes leidžia užmerkti akis prieš faktines problemas. Mes esame tos pačios bendruomenės dalis, įmonė toje pačioje vietoje veikia dešimtmečius, didelė dalis apylinkės gyventojų yra mūsų darbuotojai. Suprantame žmonių susirūpinimą ir mums yra svarbu, kad situacija būtų sprendžiama atliepiant visų interesus“, – pranešime žiniasklaidai pažymi „Vilniaus paukštyno“ vadovas.

Pasak jo, įmonė tikisi, kad diskusijos Seime ir visų suinteresuotų šalių bendradarbiavimas leis pasiekti konstruktyvių sprendimų.

„Susiklosčiusi situacija mums kelia didžiulį susirūpinimą. Todėl sveikiname bandymus rasti mūsų bendruomenei priimtinus sprendimus ir spręsti kilusius klausimus“, – teigia T. Sprindžiūnas.

Jis priduria, kad bendrovės sprendimai ir veiksmai susiklosčiusioje situacijoje priklausys nuo įstatymų leidėjų ir institucijų sprendimų, nes bendrovė šiuo metu yra tiesiogiai nuo jų priklausoma.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją