Metų pradžioje, Rusijai užpuolus Ukrainą, „Agrokoncerno“ įmonių grupė nutraukė verslo ryšius su šalimis agresorėmis Rusija ir Baltarusija. Naujos partnerystės su Vakarų tiekėjais leido užtikrinti prekių ir paslaugų nenutrūkstamą tiekimą klientams.

Kaip toliau teigiama pranešime, „Agrokoncerno“ įmonių grupei spręsti kilusius iššūkius padėjo išvystytas elevatorių bei sandėlių tinklas. 2021-2022 finansiniais metais sėkmingai prekyba vyko ir Lenkijoje. Didelę pelno dalį sudarė agrocheminių produktų eksportas į šią kaimyninę šalį.

„Agrokoncerno“ įmonių grupė vienija daugiau nei 40 įmonių. Vienos didžiausių žemės ūkiui skirtų sprendimų tiekėjos UAB „Agrokoncernas“ audituotais duomenimis pardavimai augo iki 40 proc. ir siekė 185 mln. eurų.

Grūdų supirkimu ir eksportu užsiimančios įmonės „Agrokoncerno grūdai“ audituotais duomenimis pardavimo pajamos augo 23 proc. ir siekė 444 mln. eurų.

Puikių rezultatų 2021-2022 finansiniais metais pasiekė ir „Agrokoncerno“ įmonių grupei priklausančios žemės ūkio bendrovės, kurios verčiasi augalininkyste ir gyvulininkyste. Jų pardavimų pajamos augo 26 proc., veiklos pelnas išaugo du kartus.

2021-2022 į valstybės biudžetą buvo sumokėta daugiau nei 41 mln. eurų mokesčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją