„200 tūkst. kilovatvalandžių susitaupyta Turto banko valdomuose pastatuose. Tai ženklūs skaičiai, nes tai duoda 80 tūkst. eurų sutaupymus per vieną mėnesį per visą Lietuvą vien iš elektros“, – penktadienį LRT radijui teigė Turto banko vadovas Mindaugas Sinkevičius.

„Preliminarūs rezultatai rodo, kad per visą Lietuvą apie 10-15 proc. spalį pavyko sutaupyti elektros energijos, o šilumos sutaupymai spalį yra didesni kiekiai, nes mėnesiai šių ir praėjusių metų nepalyginami: šildymo sezonas vėliau prasidėjo, tiek didesnė buvo vidutinė temperatūra“, – pridūrė M. Sinkevičius.

Pasak jo, iš žmonių elgesio pokyčių, kai dažniau rinkamasi laiptus, o ne liftus, išjungiami nenaudojami prietaisai, dirbama nuotoliu, atsisakoma kondicionierių sutaupyti galima iki 10 proc., o jeigu norima pasiekti 15-20 proc. efektą, reikalingos investicijos.

Viešojo sektoriaus energijos taupymo priemonės buvo patvirtintos rugsėjį. Turto bankas kitą savaitę skelbs taupymo rezultatus.

Vyriausybė įpareigojo institucijas per dvejus metus energijos sunaudojimą sumažinti 20 proc. Tokiu būdu išlaidos elektrai ir šildymui viešajame sektoriuje per šį laiką sumažėtų apie 100 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją