„Gerai, kad konsoliduojasi rinka, gerai, kad du vietos, nors ir su užsienio akcininkais, bet vietos žaidėjai apjungia savo pajėgas. Vis tiek buvo specialistų komandas, skaičiavo sinergijas, galimą naudą kur atneš“, – BNS sakė investicinės bankininkystės įmonės „Summa Advisers“ vadovas.

Pasak jo, po sandorio Šiaulių bankas išplės paslaugų spektrą.

„Išsiplečia paslaugų spektras, kai bankas turi ir draudimo bendrovę. Bent jau Šiaulių bankas nebuvo taip, kad kad šitoje srityje neveiktų. Prasiplečia ta dalis Šiaulių banko su asset managementu (turto valdymu – BNS)“, – teigė Ž. Mačėnas.

„Tiesiog Šiaulių bankas dar labiau tampa universaliu pilno paslaugų spektro banku“, – pridūrė jis.

Pasak jo, vartotojų atžvilgiu bent trumpalaikėje perspektyvoje dėl sandorio pokyčių neturėtų būti.

Lietuvos banko (LB) valdybos narys Simonas Krėpšta teigė, jog LB yra suinteresuotas sveika konkurencija finansų rinkoje, tvaria jos plėtra, didėjančiu finansinių paslaugų prieinamumu vartotojams, tačiau „Invaldos INVL“ ir Šiaulių banko sandorio konkrečiai nekomentavo.

„Kiekvieną konkretų įsigijimo ar susijungimo atvejį ir jo atitikimą reikalavimams vertiname individualiai ir negalime jo komentuoti, kol vertinimo procesai nėra pabaigti“, – BNS komentare teigė S. Krėpšta.

LB atkreipia dėmesį, kad šalies finansų rinka yra koncentruota, joje dominuoja keli stambūs bankai, o nauji stiprūs ir pasiruošę rinkos dalyviai yra laukiami Lietuvoje.

„Invaldos INVL“ prezidentas Dariaus Šulnis BNS teigė, jog iš maždaug 40 mln. eurų vertės sandorio naudos turės ir įmonių klientai, ir akcininkai, ir visa rinka. Pasak jo, „Invalda INVL“ taip pat taps didžiausia Šiaulių banko akcininke su 20 proc. akcijų.

Jo teigimu, sujungus verslus bus sukurtas modernus banko tinklas su šiuolaikiškomis valdymo ir klientų aptarnavimo priemonėmis, o pirmųjų naujo rinkos dalyvio paslaugų klientai galėtų sulaukti 2024 metų pradžioje.

Šiaulių bankas bei „Invalda INVL“ trečiadienį pranešė pasirašę 40,2 mln. eurų vertės mažmeninio verslo jungimo sutartį.

Įgyvendinus sandorį Šiaulių banko grupė valdys antrosios ir trečiosios pakopos pensijų bei investicinius fondus Lietuvoje, išplės gyvybės draudimo verslą Baltijos šalyse – jį perims banko bendrovė „SB draudimas“, o pensijų ir investicinių fondų verslas Lietuvoje bus valdomas per naują banko grupės bendrovę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją