Po sandorio įgyvendinimo Šiaulių banko grupė, be jau teikiamų finansinių paslaugų, valdys antrosios ir trečiosios pakopos pensijų bei investicinius fondus Lietuvoje, išplės gyvybės draudimo paslaugų verslą Baltijos šalyse

Planuojama, kad gyvybės draudimo verslą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje perims banko kontroliuojama bendrovė „SB draudimas“, o pensijų ir investicinių fondų verslas Lietuvoje bus valdomas per naujai steigiamą Šiaulių banko grupės bendrovę.

„Šiaulių banko grupė jau užima stiprias pozicijas finansavimo rinkos srityje, taip pat turime tvirtą pagrindą klientų poreikių išpildymui – išlaikome plačiausią klientų aptarnavimo tinklą ir vystome skaitmeninius sprendimus, leisdami klientams pasirinkti, kaip jie nori būti aptarnauti, ir užtikrindami aukščiausią aptarnavimo kokybę. Siekdami tapti lyderiais, stipriname pozicijas ir mažmeniniame versle.

Sujungę Šiaulių banką ir INVL komandą, jau turinčią patirtį ir žinias apie mažmenos finansinius poreikius, žengsime į kitą, naujos kartos finansinio paslaugų teikėjo vystymo etapą, siūlantį dar platesnes paslaugas iš vienų rankų, lankstumą, prisitaikant prie kiekvieno kliento poreikių ir unikalius sprendimus teikiančio finansinio partnerio (...)“, – teigia Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Sandorio vertė siekia 40,2 mln. eurų. Po sandorio įgyvendinimo „Invaldai INVL“ atiteks 9,39 proc. Šiaulių banko įstatinio kapitalo. Sandoriui užbaigti Šiaulių bankas leis naują tikslinę akcijų emisiją, kurią mokant po 0,645 euro už akciją išpirktų „Invaldos INVL“ grupė.

Kuriama jungtinė profesionalų komanda aktyviai plėtos mažmeninį verslą. Šiaulių bankas turi didžiausią klientų aptarnavimo skyrių tinklą Lietuvoje – klientus aptarnauja 56-iuose padaliniuose, 37-iuose Lietuvos miestuose. Į jungiamą mažmeninį verslą įsilietų 237,5 tūkst. INVL grupės mažmeninių klientų ir 1,04 mlrd. eurų valdomo mažmeninio klientų turto (2022 m. rugsėjo 30 d. duomenimis), apie 190 pensijų, investicinių fondų valdymo ir gyvybės draudimo srities profesionalų. Šiaulių banko grupėje šiuo metu dirba virš 850 finansinių paslaugų ekspertų.

Pabaigus šį ir kitus skelbtus numatomus akcijų įsigijimo sandorius, „Invaldos INVL“ grupė padidintų Šiaulių banko akcijų dalį nuo dabar turimų 8 proc. iki maždaug 20 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją