Lietuvos apeliacinis teismas lapkričio 17 dieną netenkino pirmosios verslininko žmonos Audronės Karpavičienės skundo ir paliko galioti jos netenkinusią Klaipėdos apygardos teismo rugsėjį priimtą nutartį, pagal kurią, nepaisant laikinųjų apsaugos priemonių, Lukšių pieninei su Šiaulių banku leista sudaryti papildomą susitarimą, kuriuo trejiems metams pratęsta turto įkeitimo sutartis.

Pasak teismo, turto areštu siekiama, be kitų įmonių, išlaikyti Lukšių pieninės, kurios akcininkė yra turto valdymo įmonė „Karpis“, turtą, kad būtų išlaikytas jo vientisumas, taip pat nebūtų pakeista jo vertė.

„Todėl hipotekos sandoryje nepakeitus prievolės įvykdymo termino kreditorė – Šiaulių bankas galėtų pradėti priverstinio išieškojimo veiksmus, kurie galėtų lemti tiek įmonės turto sumažėjimą, tiek ir veiklos sutrikimus“, – rašoma teismo nutartyje.

Pirmoji R. Karpavičiaus žmona siekia pusės R. Karpavičiaus nekilnojamojo turto ir įmonių akcijų. Jai teismuose pavyko pasiekti, kad iki pasibaigs byla dėl 2019 metais mirusio milijonieriaus verslininko R. Karpavičiaus turto dalybų, visas jo turtas galutine Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartimi lieka areštuotas.

R. Karpavičius per bendrovę „Karpis“ valdė „Marijampolės pieno konservus“, „Rarkarpį“ Tenerifėje, Lukšių ir Širvintų pienines, „Ferogamą“, Ukrainos „Vitaut“.

Skaičiuojama, kad mirusio R. Karpavičiaus palikimo vertė siekia apie 120 mln. eurų.

Kitame teisme yra ginčijamas jo testamentas. Ieškinį mirusio verslininko broliui Henrikui ir sutuoktinei Aistei Karpavičienei, paveldėjusiems R. Karpavičiaus palikimą, pateikė jo sūnus Rokas Karpis – jis nesutinka su tėvo valia ir ginčija testamentą, prašydamas jį pripažinti negaliojančiu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją