Jis atmetė apeliacinės instancijos sprendimą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo sprendimą, kuriuo pripažįstama, kad „KG Constructions“ pažeidė sutartį su užsakovu ir neatliko sutartų darbų.

„Pasiekėme pergalę prieš atsakomybės bandžiusį išvengti rangovą.

Aukščiausiasis Teismas negrįžtamai konstatavo, kad savo įsipareigojimų nevykdančiai bendrovei už su defektais atliktus darbus neturi būti mokama. Nekilnojamojo turto rinkoje savo vardą įtvirtinome kaip išskirtinių projektų vystytojai, kuriems kokybė yra aukščiausias standartas. Kokybės reikalaujame iš visų savo partnerių. Visus iššūkius stengiamės spręsti geranoriškai, įsiklausome į argumentus. Tačiau nebegalėjome ilgiau toleruoti „KG Constructions“ nuolatinio darbų vėlavimo ar broko, kuriuos užfiksavo ir nepriklausomi ekspertai, ir teismo skirta ekspertizė“,– sako „SBA Urban“ vadovas Lionginas Šepetys.

Anot jo, verslo centro „Green Hall 2“ pastato fasado darbai nuo sutartyje su „KG Constructions“ įtvirtinto termino vėlavo beveik pusantrų metų, bet ir po šio termino ne visi darbai buvo atlikti tinkamai, o nustatyti defektai nebuvo ištaisyti sutartu laiku. Todėl reikėjo papildomų išlaidų ieškant kitų rangovų, kurie užbaigtų „KG Constructions“ nepadarytus darbus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją