Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) praėjusį trečiadienį panaikino Vilniaus apygardos teismo balandį ir Lietuvos apeliacinio teismo liepą priimtus sprendimus – teismai nutarė, kad bendrovės „InnoForce“ pasiūlymas atmestas teisėtai.

LAT iš dalies patenkino pastarosios įmonės ieškinį: įpareigojo „Ignitis grupę“ tęsti konkursą bei iš naujo įvertinti pasiūlymus, taip pat panaikino abiejų instancijų teismų sprendimus įpareigoti užsakovę atskleisti konkurso nugalėtojos „CGI Lithuania“ pasiūlymą.

„Ignitis grupė“ komentuodama tokį teismo sprendimą, teigė, kad jį vykdys, tačiau neslėpė apmaudo, kad dėl užsitęsusio bylinėjimosi stringa toks grupei svarbus projektas.

„Gerbiame teismo sprendimą ir jį vykdysime. Bendrai vertinant pačią situaciją, tai ji kelia apmaudą, kadangi svarbus konkursas yra įstrigęs dėl bylinėjimosi“, – rašoma BNS atsiųstame „Ignitis grupės“ komentare.

Pasak valstybės įmonės, dėl kelerius metus užtrukusio teisminio proceso „pasikeitė tiek teismų praktika, tiek ir paslaugų įkainiai; negalime įgyvendinti projekto, dėl ko nepatogumų patiria klientai“.

Anot „Igničio“ šiuo metu analizuojama, kokia apimtimi bus iš naujo vertinami tiekėjų pasiūlymus ir kiek laiko tai gali užtrukti.

Konkurso nelaimėjusios ir vėliau jį apskundusios bendrovės „InnoForce“ vadovas Mindaugas Mincė anksčiau BNS teigė, kad jos pasiūlymas buvo atmestas dėl techninių priežasčių. Anot jo, konkurse dalyvavo dvi įmonės, o nugalėtoja paskelbta bendrovė „CGI Lithuania“.

M. Mincės teigimu, galutinė „CGI Lithuania“ pasiūlymo vertė buvo 5,5 mln. eurų (be PVM), o „InnoForce“ – 4,4 mln. eurų.

„Ignitis grupė“ BNS tuomet teigė negalinti atskleisti informacijos apie tiekėjų eilę ir konkurso dalyvius, nes 2020 metų spalį paskelbto pirkimo procedūra apskųsta ir nėra galutinai pasibaigusi.

Viešųjų pirkimų portale paskelbtoje techninėje specifikacijoje nurodoma, kad šiuo metu „Ignitis“ naudoja atskiras privačių ir verslo klientų elektros bei dujų sąskaitybos sistemas, kurios nėra pritaikytos saulės elektrinių, elektromobilių įkrovimo stotelių klientų sąskaitoms bei negali sugeneruoti vienos visas paslaugas apimančios sąskaitos klientui.

Pasak „Ignitis grupės“, nauja informacinė sistema atnaujintų technologijas, dėl kurių ribojamas greitas ir efektyvus naujų paslaugų vystymas. Be to, būtina perprogramuoti tarpusavyje nesusietas privačių ir verslo klientų sąskaitybos sistemas.

Skelbta, kad įsigyjama nauja sistema leis išrašyti bendras sąskaitas 15 tūkst. visos grupės verslo ir daugiau nei milijonui privačių klientų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją