„Mes tikime ir manome, kad pratęsti restoranams lengvatą, yra teisingas sprendimas atsižvelgiant į dabartinę situaciją ir į tai, kad tikrai padidėjo gyventojų pajamų mokesčio surinkimas. Didelė dalis to verslo yra smulkus verslas, tai manau, kad vienaip ar kitaip toks metų lengvatos pratęsimas turi racijos“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams teigė V. Mitalas.

Tuo tarpu dėl Biudžeto ir finansų komiteto išvados, Laisvės frakcijos seniūnas nebuvo užtikrintas.
„Matote, ten kažkiek kitokia išvada. Ir tie BFK klausimai anksčiau dėl neterminuotumo... Pavyzdžiui aš dėl neterminuoto laikotarpio esu nepasirašęs siūlymo, nes tikrai manau, kad nėra tokio reikalo neterminuotai dabar į įstatymą rašyti, kad ta lengvata galioja“, – sakė jis.

„Manau, kad mes išgyvename tam tikrų sunkų ekonominį laiką, tas laikas dar iš esmės tęsiasi ir reikia priimti sprendimus kažkokiai tai regimai ateičiai, kai bent jau kalbame apie restoranus. Apie kultūrą ir kitus dalykus tie sprendimai jau susigulėję“, – pridūrė politikas.

Parlamentaras tikino, kad vakar vyko išsamus pokalbis su premjere apie siūlymus biudžetui ir didesnių klausimų dėl jo kilti neturėtų.

„Mes vakar šnekėjomės vakar apie tai išsamiai. Manau, kad biudžetas tikrai yra geras ir neturi čia kažkokių didesnių klausimų iš to kilti“, – teigė V. Mitalas.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) antrą kartą svarstydamas pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymo projektą dar kartą pritarė sprendimui palaikyti siūlymą lengvatinį 9 proc. PVM tarifą maitinimo sektoriui pratęsti metams laiko, vietoje anksčiau BFK siūlyto neterminuoto laikotarpio.

Už tokį sprendimą pasisakė visi komiteto nariai, išskyrus liberalą Simoną Gentvilą bei konservatorius Matą Maldeikį ir Antaną Čepononį, kurie palaikė Vyriausybės siūlymą lengvatą taikyti puse metų.

BFK taip pat pritarė premjerės Ingrida Šimonytė siūlymui taikyti neterminuotą 9 proc. PVM lengvatą meno ir kultūros įstaigų lankymui, spausdintoms ir elektroninėms knygoms bei apgyvendinimo paslaugoms.

Komitetas vis tik, skirtingai negu siūlė premjerė, taip pat pritarė neterminuotai PVM lengvatai atlikėjų paslaugoms, sporto renginiams bei sporto klubų lankymui. Šiam siūlymui pritarė visi BFK nariai, išskyrus S. Gentvilą, M. Maldeikį, A. Čepononį ir Seimo vicepirmininką Vytautą Mitalą. I. Šimonytė šiems sektoriams PVM lengvatą siūlė taikyti puse metų.

Galiausiai, BFK pritarė siūlymui taikyti 5 proc. PVM sumažintą tarifą medicininės paskirties maisto produktams, kai prekių įsigijimo išlaidos visiškai ar iš dalies kompensuojamos.