Nors trečiadienį BFK priėmė sprendimus dėl minėtų pasiūlymų, tačiau dėl to, kad BFK posėdyje nedalyvavo kai kurių PVM lengvatų siūlymų iniciatorė I. Šimonytė, komitetas turės savo sprendimus priimti iš naujo, ketvirtadienį ryte, premjerei dalyvaujant BFK posėdyje.

ELTA primena, kad spalio viduryje BFK pritarė įstatymo projektui, kuriuo siekiama neterminuotai pratęsti lengvatinio 9 proc. PVM taikymą maitinimo paslaugoms, visų rūšių meno ir kultūros įstaigų, meno ir kultūros renginių, sporto renginių, sporto klubų lankymui bei atlikėjų teikiamoms atlikimo paslaugoms.

Už įstatymo projektą balsavo 9 BFK posėdyje dalyvavę Seimo nariai, susilaikė vienintelis Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys Matas Maldeikis.

Tarp įstatymo projektą registravusių Seimo narių yra ir Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai M. Majauskas, Kazys Starkevičius, Mindaugas Skritulskas ir Antanas Čepononis.

Konservatorių partijos prezidiumas buvo įpareigojęs konservatorių frakciją Seime neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų pasiūlymų kitų metų valstybės biudžeto projektui.

Tuo tarpu priimtame TS-LKD priežiūros komiteto nutarime deklaruota aiški rekomendacija į ginčus dėl PVM lengvatų su Vyriausybe įsivėlusiam M. Majauskui. Politikui rekomenduojama atsiimti savo parašus, kurie buvo padėti po su Vyriausybę nesuderintais pasiūlymais. Kitu atveju, pažymima dokumente, konservatorių frakcijai būtų siūloma išsirinkti ir deleguoti naują BFK pirmininką, o pačiam politikui apleisti partijos gretas.

Taip pat, Seime yra pateiktas projektas, kuriuo iki 2023 m. pabaigos būtų pratęstas 9 proc. PVM tarifo taikymas maitinimo paslaugoms. Laisvės frakcijos parlamentarai V. Mitalas ir I. Pakarklytė jį registravo dar pavasarį.

Galiausiai, premjerė Ingrida Šimonytė siūlo nuolatinę 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą meno ir kultūros įstaigų lankymui, spausdintoms ir elektroninėms knygoms bei apgyvendinimo paslaugoms.

Tokį pasiūlymą Seime svarstomam Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo projektui antradienį įregistravo Vyriausybės vadovė. Jame premjerė dar kartą pasiūlė 9 proc. tarifą maitinimo įstaigoms, sporto klubams ir atlikėjų paslaugoms taikyti ne pastoviai, o pirmąjį kitų metų pusmetį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)