Įmonės administratorius Aurimas Valaitis BNS pranešė, kad įmonei leista šaukti kreditorių susirinkimą ir priimti sprendimus, išskyrus susijusius su turto realizavimu ir perleidimu, vykdyti sutartis bei einamuosius mokėjimus, rinkti lėšas iš skolininkų, dalyvauti teisminiuose ginčuose.

„Galėsime toliau vykdyti įsipareigojimus, kurie yra vykdomi, galėsime rinkti įmonės lėšas iš įmonės skolininkų, nes jie klausia, ar gali pervesti pinigus, kur perversti ir panašiai, galėsime dalyvauti teisminiuose ginčuose, galėsime šaukti kreditorių susirinkimus ir spręsti su bankroto procesu susijusius klausimus“, – BNS teigė Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biuro įgaliotas atstovas A. Valaitis.

„Bus galima atlikti visus veiksmus, ką ir privalome atlikti tokioje bankroto proceso stadijoje“, – pridūrė jis.

Pasak A. Valaičio, kol teismas išnagrinės bendrovių „Philip Morris Lietuva“, „Orlen Lietuva ir Lietuvos pašto prašymą sustabdyti „Inter RAO Lietuvos“ neteisminę bankroto bylą, įmonei negali disponuoti nekilnojamuoju ir kilnojamuoju turtu bei vykdyti su juo susijusius kreditorių sprendimus, taip pat skirstyti įmonės lėšas.

„Artimiausioje perspektyvoje nė vieno iš tų trijų draudimų ir nebuvo planuota daryti ir nebus daroma“, – teigė A. Valaitis.

Jo teigimu, lapkričio 10 dieną dėl laikinųjų apsaugos priemonių neįvykusį įmonės kreditorių susirinkimą planuojama šaukti įsiteisėjus VAT sprendimui – jį galima apskųsti per 7 dienas.

VAT spalio 24 dieną dar kartą laikinai sustabdė „Inter RAO Lietuvos“ neteisminę bankroto bylą ir pritaikė laikinąsias apsaugos priemones. A. Valaitis BNS tuomet teigė, jog teismas visiškai paralyžiavo bankrutuojančios įmonės veiklą.

Tai jau antras kartas, kai stabdoma birželį pradėta „Inter RAO Lietuvos“ bankroto procedūra – liepą VAT įmonės kreditorės – Šveicarijoje ir Vokietijoje veikiančios energijos tiekėjos ir gamintojos „Alpiq“ prašymu trumpam buvo sustabdęs procedūras, tačiau vėliau kreditorė atsisakė savo prašymo.

„Inter RAO Lietuvos“ kreditoriai neteisminį bendrovės bankrotą inicijavo birželio 30-ąją, iš 2,1 tūkst. jų pateiktų maždaug 43 mln. eurų reikalavimų kol kas patvirtinta daugiau nei 30 mln. eurų.

Įmonės bankrotas inicijuotas po to, kai Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) kovo viduryje apribojo „Inter RAO Lietuvos“ galimybes atlikti bankų operacijas, o gegužę dėl sąsajų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu buvo įšaldytos ne tik įmonės lėšos, bet ir akcijos.

Baltijos šalys gegužės 22-ąją sustabdė prekybą „Inter RAO Lietuvos“ tiekiama rusiška elektra, o Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) birželio pabaigoje panaikino jos elektros eksporto, importo bei nepriklausomo tiekėjo licencijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją