Apeliacinis teismas spalio 20-ąją atmetė bendrovės skundą ir paliko galioti jai nepalankią Vilniaus apygardos teismo nutartį. Įmonė prašė ją pripažinti konkurso laimėtoja, o anksčiau VŠT pasirašytą sutartį su „Bite Lietuva“ panaikinti.

„Pagrindo naikinti iš esmės teisėtą bei pagrįstą pirmosios instancijos teismo sprendimą apeliacinio skundo argumentais nėra“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

„Axioma servisui“ atstovaujanti teisininkė Justina Litvinė teigia, kad nutartis bus skundžiama.

„Apeliacinio teismo nutartį skųsime, kadangi matome, jog tam yra teisės aktuose numatyti pagrindai“, – BNS sakė ji.

VŠT vadovo Gerimanto Bakano teigimu, Apeliacinio teismo nutartis patvirtino, kad VŠT tinkamai vykdo viešuosius pirkimus.

„Mes įrodėme, kad tinkamai vykdome savo pareigas ir perkame palankiausiomis sąlygomis tai, ko reikia mūsų klientams. Veikdami drąsiai užkirtome kelią nesąžiningiems ir neetiškiems tiekėjo veiksmams, o tai leis ne tik diegti inovatyvesnius sprendimus klientams, bet ir sutaupys vilniečių pinigus“, – bendrovės komentare BNS sakė G. Bakanas.

VŠT su „Bite Lietuva“ šiemet balandį pasirašė 432 tūkst. eurų (su PVM) vertės sutartį dėl išmaniųjų skaitiklių nuotolinio duomenų nuskaitymo, tačiau antrą vietą užėmusi „Axioma servisas“ suabejojo bandymų metu atliktų ryšių stiprumo matavimo rezultatais, pasiūlymų ekonominio naudingumo vertinimu ir skirtų balų pagrįstumu.

Įmonė paslaugą siūlė teikti už 288 tūkst. eurų (su PVM).

VŠT anksčiau teigė, kad brangesnes paslaugas pasiūliusi bendrovė pasirinkta, nes kaina nebuvo vienintelis svarbus kriterijus – didelę reikšmę turėjo ir ryšio kokybė, be to, pasiūlymus vertinant pagal išlaidas vieno skaitiklio aptarnavimui skirtumas yra tik 1 centas.

VŠT nuotolinio duomenų nuskaitymo konkursą paskelbė pernai gegužę, paslaugos bus teikiamos 12 metų, jas ketinama pirkti pagal poreikį, tam buvo numatyta 2,88 mln. eurų (be PVM).

„Axioma servisas“ konkursą bandė nutraukti ir pernai – bendrovės manymu, jo sąlygos buvo neteisėtos, tačiau 2021-ųjų pabaigoje Apeliacinis teismas galutinai atmetė jos prašymą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją