Pajamos iš kertinės Telecentro veiklos – radijo ir televizijos programų siuntimo – palyginti su atitinkamu 2021 m. periodu, padidėjo 2,5 proc., iki 3,6 mln. eurų.

„Pažymėtina, kad esamoje geopolitinės įtampos situacijoje aktualizavosi transliacijų vidurinėmis bangomis, dėl savo fizikinių savybių leidžiančiomis informaciją perduoti dideliais atstumais, poreikis. Šį poreikį Telecentrui pavyko sėkmingai užtikrinti, išnaudojant turimą infrastruktūrą ir kompetenciją.

Tos pačios tendencijos išryškėjo ir TV programų siuntimo paslaugose – šioje srityje Telecentrui pavyko operatyviai ir lanksčiai sureaguoti į transliuotojų poreikį plėsti savo turinio sklaidą į naujas auditorijas ir taip pasiekti ženklią plėtrą”, – teigia Telecentro vadovas Remigijus Šeris.

Pasak jo, pajamos taip pat augo iš duomenų centrų ir infrastruktūros nuomos paslaugų, daugiau pajamų gauta iš įmonės valdomos infrastruktūros ir kitų išteklių efektyvaus įdarbinimo.

Vilniaus TV bokšto teikiamų pramoginių paslaugų srityje šiemet pasiekta ypatingai gerų rezultatų. Pabaigus bokšto rekonstrukcijos I etapą, lankytojams buvo atverta nauja lauko apžvalgos aikštelė 170 m aukštyje. Taip pat liepą startavo nauja ekstremali pramoga – vaikščiojimas terasos pakraščiu 185 m aukštyje.

Šios naujos pramogos sukėlė didelį Lietuvos gyventojų susidomėjimą ir išaugino TV bokšto lankytojų skaičių. Palyginti su 2021 m. 9 mėn., šiemet jis išaugo 3 kartus, iki 104 tūkst., ir viršijo ikipandeminių 2019 m. lygį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją