Anot URM, susitikimo metu buvo aptarti ekonominės ir energetinės priklausomybės nuo autoritarinių režimų pavojai, bendradarbiavimas gynybos pramonės ir kitose srityse bei ekonominės diversifikacijos galimybės.

„Nepaisant geopolitinių neramumų ir Rusijos karo prieš Ukrainą, dabartiniai iššūkiai suteikia unikalią galimybę mums visiems – vyriausybėms ir įmonėms – pakeisti įprastus veiklos principus. Yra daug galimybių diversifikuoti ekonomiką Europos viduje ir tikimės, kad verslas pasirinks eiti šiuo keliu“, - susitikimo metu sakė BDI Valdybos narys Wolfgang Niedermark.

Jis taip pat pažymėjo, kad Lietuva yra patikimas partneris, siūlantis investuotojams ne tik kvalifikuotą darbo jėgą, šiuolaikišką valdymą, bet ir saugumą.

Diskusijos apie energetinę nepriklausomybę metu ministras pabrėžė, kad Vokietijos energetikos kompanijos „Uniper“ sprendimas pasirinkti naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorę KN (AB „Klaipėdos nafta“), kaip valdymo paslaugų teikėją Šiaurės jūros pakrantėje statomam Vilhelmshafeno suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalui, liudija, kad daugiau nei prieš dešimtmetį Lietuvos priimti sprendimai buvo teisingi ir toliaregiški.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)