Už, kad pataisa būtų Seime svarstoma, ketvirtadienį balsavo 96 Seimo nariai, prieš vienas, o susilaikė 21. Toliau ji bus svarstoma gavus Trišalės tarybos išvadą – pavasario sesijoje.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovo Tomo Tomilino ir socialdemokrato Algirdo Syso parengta pataisa įpareigoja Vyriausybę nuo liepos nustatyti vieningą dienpinigių ir kitų komandiruočių išlaidų kasmetinį indeksavimą ir apmokėjimą.

Pataisa taip pat numato, kad darbdavys konkrečius dienpinigius ir jų mažinimo kriterijus privalėtų nurodyti darbo sutartyje.

„Indeksacija visada yra aiškiau negu gera teta arba geras dėdė priims sprendimą po penkerių metų, po trejų ar po dešimt metų pakeisti dydžius. Na, kaip pavyzdys, galėčiau pasakyti, Belgijoje visi atlyginimai yra indeksuojami, priklausomai nuo infliacijos koeficiento visiems“, – teigė A. Sysas.

Tačiau Seimas atsisakė imtis kitų dviejų projektų: grupės socialdemokratų siūlymo nuo sausio leisti darbuotojams atsijungti nuo skaitmeninių įrenginių ir būti darbdavio nepasiekiamais ne darbo laiku dirbant nuotoliniu būdu bei socialdemokrato Lino Jonausko pataisos įpareigoti darbdavį darbuotojams per metus suteikti apmokamas penkių dienų sveikatos gerinimo atostogas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją