„Šie metai verslui vėl kupini išmėginimų, todėl mūsų užduotis yra ir toliau aktyviai padėti šalies įmonėms įveikti kylančius finansinius iššūkius, kad galėtų toliau sklandžiai vykdyti veiklą ar įgyvendintų užsibrėžtus plėtros tikslus.

Per tris šių metų ketvirčius daugiau kaip 3500 verslų pasinaudojo INVEGOS priemonėmis ir juos pasiekė daugiau nei 220 mln. eurų finansavimas“, – sako įstaigos generalinis direktorius Kęstutis Motiejūnas.

Daugiausia finansavimo – už beveik 105 mln. eurų – verslui buvo suteikta individualių ir portfelinių garantijų forma, o tokia suma leido suteikti beveik 145 mln. Eur vertės garantijų už paskolas.

„Iš viso INVEGA nuo metų pradžios pasirašė 676 garantijų sutartis su 634 verslais. Iš jų individualiomis garantijomis pasinaudojo 270 įmonių, už kurių paskolas buvo suteikta garantijų beveik 50 mln. eurų sumai. Portfelinės garantijos buvo suteiktos 364 verslams beveik 55 mln. eurų sumai“, – dėstoma pranešime.

Įstaigos paskolomis per šį laikotarpį pasinaudojo beveik 1500 verslų, kuriuos pasiekė daugiau kaip 80 mln. eurų.

Verslininkai naudojosi bei domėjosi ir kompensacijomis. Nuo metų pradžios kompensacijomis, o daugiausiai daliniu paskolų ir lizingo palūkanų kompensavimu, pasinaudojo daugiau kaip 1300 šalies verslų, kuriems skirta beveik 20 mln. eurų.

„Gerų rezultatų pasiekta ir investuojant iš rizikos kapitalo fondų. Su INVEGOS finansavimu sėkmingai buvo atliktos daugiau kaip 15 mln. eurų rizikos kapitalo investicijos į 83 įmones, kurių bendra investicijų suma iš viso sudarė beveik 34 mln. eurų“, – rašoma pranešime.

Anot įstaigos, vienas iš reikšmingiausių šio ketvirčio įvykių – INVEGOS paskyrimas atstovauti Lietuvai NATO inovacijų fondo (NIF) įgyvendinime. 1 mlrd. eurų vertės fondas skirtas padėti sukurti inovatyvias technologijas saugumo ir gynybos srityse ir taip sustiprinti pačią NATO aljanso inovacijų ekosistemą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją