„Mūsų frakcija siūlo didinti žmonių pajamas prilyginant NPD prie MMA. Tai leistų padidinti dabar minimalią algą gaunantiems žmonėms pajamas daugiau nei 120 eurų ir tai atlieptų augančias kainas.

Tuo tarpu Vyriausybė renkasi didesnę dalį skirti per universalią kilovatvalandės kompensaciją ir manome, kad tai nėra visiškai teisinga, nes tie žmonės, kurie gauna pinigų, gaus lygiai tą pačią paramą, kaip ir tie, kurie gauna mažas pajamas“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė G. Paluckas.

„Jei bus atsižvelgta, mes svarstysime savo paramą biudžetui. Yra ir kitų pasiūlymų, kurie savo finansine išraiška yra mažesni, bet ne mažiau reikšmingi. Vertinsime visumą“, – pridūrė jis.

Parlamentaras pažymėjo, kad tai yra ne Seimo narių, o visuomenės pageidavimai išsakant problemas, kur trūksta finansavimo.

„Tuos dalykus Vyriausybė subalansuos, pasverdama, kiek reikia didinti biudžeto deficitą, kiek verta skolintis ir kokias investicijas socialines ir infrastruktūros reikia padaryti. Natūralus procesas”, – sakė jis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seime parlamentarai pirmąkart svarstys ateinančių metų valstybės biudžeto projektą.

Jis Seimui pateiktas spalio 11 d., o iki pirmadienio buvo svarstomas komitetuose, taip pat biudžetui teikti pasiūlymai. Jų iš viso Seimo nariai ir komitetai pateikė už 1,47 mlrd. eurų, didžiausias sumas siūlant skirti kelių infrastruktūrai, pensijų indeksavimui.

Svarstymo metu savo išvadas pateiks Biudžeto ir finansų komitetas (BFK), nuomones ir pastabas, kurioms BFK nepritarė, pateiks kiti komitetai, frakcijos, Seimo nariai.

Po pirmojo svarstymo biudžeto projektas grąžinamas jį teikusiai Vyriausybei tobulinti.

Vyriausybės parengtame projekte valstybės biudžeto pajamos sudaro 15,62 mlrd. eurų, išlaidos – 18,6 mlrd. eurų, biudžeto deficitas – 4,9 proc. nuo bendrojo vidaus produkto (BVP), valstybės skola – 43 proc. BVP.

Tačiau, finansų ministrė Gintarė Skaistė yra sakiusi, kad ekonomika kitais metais išliks augimo kelyje. Nors prognozuojama, kad vidutinė metinė infliacija ateinantiems metams turėtų būti 6 proc. BVP turėtų augti apie 1,4 proc.