Anot „EuroChem“ pranešimo, bendradarbiaujant su įmonės laikinuoju administratoriumi buvo panaikinti kai kurie tiekimo apribojimai. Veiklą įmonė planuoja atnaujinti gruodžio pradžioje.

„EuroChem Group“ vykdomasis direktorius Samiras Brikho teigė, kad siekiant, jog įmonė galėtų stabiliai dirbti ateityje, reikės imtis papildomų veiksmų, kad žaliavas ji galėtų pirkti konkurencingomis kainomis, taip pat naudotis klientų baze.

Teigiama, jog veiklos atnaujinimui „EuroChem Group“ padarė reikšmingų nuolaidų, tačiau sprendimas buvo priimtas siekiant įvykdyti svarbius socialinės atsakomybės įsipareigojimus, remiant įmonės darbuotojus ir Kėdainių bendruomenę, kuriai tiekiama šiluma. Be to, įmonė padeda geriau aprūpinti maistu pasaulio šalis.

„Nepaisant to, siekiant apsaugoti kreditorius ir užtikrinti gamyklos ekonominį gyvybingumą, reikės greitai iš naujo integruoti „Lifosą“ į „EuroChem“ pardavimų ir pirkimų tinklą, kad ji galėtų išgyventi sektoriuje esant labai sudėtingoms aplinkybėms“, – teigiama „EuroChem Group“ pranešime.

Pirmasis ape tai pranešė portalas vz.lt.

Veiklą rugsėjo viduryje sustabdžiusi „Lifosa“ planuoja pirmą gruodžio savaitę pradėti trąšų gamybą sumažintu pajėgumu.

Rugsėjo 14-ąją „Lifosa“ gamybą laikinai sustabdė dėl vienos pagrindinių žaliavų – amoniako – trūkumo bei smarkiai išaugusios gamtinių dujų kainos.

Vėliau įmonės atstovai Seimo nariams teigė, kad dėl sudėtingos sandorių patikros mažėja „Lifosos“ galimybės rasti žaliavų, prarandami užsakymai tarptautinėje ir vietos rinkoje.

Dėl Vakarų sankcijų Rusijai „Lifosos“ veikla pirmą kartą buvo sustabdyta nuo balandžio 10-osios iki rugpjūčio 7 dienos. Tuomet gegužę-birželį į prastovas buvo išleista 45 proc. įmonės darbuotojų.

100 proc. „Lifosos“ akcijų priklauso Šveicarijoje registruotai bendrovei „EuroChem Group“, kurios 90 proc. akcijų valdo Kipro įmonė „AIM Capital“. Ją kontroliuoja patikos fondas „Linetrust“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją