Seimas antradienį priėmė Sutelktinio finansavimo įstatymo pataisą: už balsavo 112 Seimo narių, o trys susilaikė.

Pratęsti šį laikotarpį Europos Sąjungoje (ES) nutarta po to, kai Europos Komisijos ir Europos vertybinių popierių ir rinkų institucijos atliktas vertinimas parodė, kad šiuo metu pagal EK reglamentą veikiančių platformų, anksčiau veikusių pagal nacionalinę teisę, yra tik kelios.

Pereinamasis laikotarpis buvo nustatytas, kad įmonės turėtų pakankamai laiko prisitaikyti prie naujos tvarkos ir pagal ją prašyti naujo leidimo, o priežiūros institucijos surinktų pakankamai informacijos ir išteklių sklandžiai pereiti prie ES reglamento.

Iki šiol sutelktinį finansavimą Lietuvoje reglamentavęs įstatymas 2021 metais buvo pripažintas netekusiu galios, 2020 metais įsigaliojus europinei sutelktinio finansavimo paslaugų teikėjų veiklos tvarkai.

Lietuvos sutelktinio finansavimo rinkoje pirmąjį šių metų pusmetį sudaryta beveik 280 tūkst. sandorių, kurių vertė – 72,6 mln. eurų, arba 40 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu (191 tūkst. sandorių už 52,6 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją