Eduardas (vardas pakeistas, redakcijai žinomas) pirko kelionių organizatoriaus „Novaturas“ kelionę per kitą bendrovę ir pasakoja, kad lėktuvui nusileidus kurorte visa grupė buvo „tiesiai nuvežta ne į tą viešbutį, kurį buvo įsigiję keliautojai‟.

„Tėvams padovanojau kelionę. Kitą rytą iš Egipto parašė „mūsų nepriėmė viešbutis‟. Aš sakau „kaip gali nepriimti?‟ Sumokėjome krūvą pinigų, kelionė dviem asmenims kainavo 2,5 tūkst. eurų, ir savaitei laiko paėmėme brangesnį viešbutį‟, – aiškina vyras, tikinantis, kad galėjo nukentėti ir daugiau žmonių.

„Pasirodo, viešbutyje vyksta Jungtinių Tautų konferencija, apie kurią net patys „Novaturo‟ vietiniai atstovai nežinojo, tikriausiai jie ten irgi – tik turistai‟, – ironizuoja Eduardas.

„Novaturo" pardavimų direktorius Baltijos šalims Albert Zinevič sako, kad keliautojai negalėjo būti apgyvendinti užsakytame viešbutyje ir jiems pasiūlytas kitas.

„Nedelsiant buvo rasta alternatyva – tos pačios oficialios kategorijos bei tinklo viešbutis „Magic World“, kuriame užtikrinamas toks pat paslaugų lygis ir asortimentas. Tai daliai keliautojų, su kuriais pavyko susisiekti, pasiūlytas alternatyvus viešbutis patiko ir jie jau kitą dieną išreiškė norą suteikti jiems galimybę praleisti likusias atostogų dienas šiame viešbutyje‟, – sako A. Zinevič.

Jis priduria, kad šios keliautojų grupės apgyvendinimo vietos pakeitimas nebuvo susijęs su Jungtinių Tautų konferencija COP27.

„Šiuo metu laukiame informacijos iš viešbučių, po kurios gavimo bus sprendžiama dėl galimos kompensacijos‟, – sako „Novaturo‟ atstovas.

Bendrovė išsamiau neaiškino, kodėl iš tiesų nutiko tokia situacija, ar ji pati buvo įspėta dėl pakeitimų, kiek Lietuvos keleivių teko perkelti kitur.

Šarm el Šeichas

Klientas Eduardas piktinasi, kad nenormalu nuvažiuoti į viešbutį ir sužinoti, jog nesi laukiamas.

„Nuvažiavo (tėvai) į viešbutį su lagaminais ir jiems pasakė, kad mes jūsų nepriimame. Tai čia nenormalus dalykas‟, – sako keliautojas.

Eduardas pabrėžia, kad naujas viešbutis nebuvo pasiūlymas, tai buvęs tiesiog fakto konstatavimas. Jis stebisi, kodėl nepasiūlyta kita apgyvendinimo įstaiga. Anot jo, jeigu būtų įspėtas anksčiau, jis būtų pakeitęs atostogų datą, gal net pasirinkęs tą patį kelionių organizatorių „Novaturą‟. Kliento teigimu, „Magic World‟ kokybė netenkina.

„Senas viešbutis, neatnaujintas, senos patalpos. (…) Mes rinkomės „Jaz Belvedere‟ būtent dėl keliautojų atsiliepimų, dėl maisto, aplinkos, nardymo rifo, personalo ir visų kitų dalykų‟, – sakė pašnekovas.

„Sugadino visas atostogas‟, – teigia vyras.

Tad, Eduardo vertinimu, viešbutis, į kurį perkelti jo tėvai, nesiekia ir 4 žvaigždučių. Tačiau bent jau vertinant pagal Booking.com pateikiamus „Magic World‟ duomenis, viešbutis yra 5 žvaigždučių.

Vis dėlto Eduardo tėvai lieka alternatyviajame viešbutyje, bet sūnus linkęs aiškintis toliau.

„Kitą savaitę su mūsų kelionių agente, – nes pirkome kelionę per „Baltic Tours‟, – rašysime su agente pretenziją. Surinksime per visą tą savaitę įrodymus, fotografuosime, filmuosime, koks ten jo lygis, parašysime pretenziją dėl dalies pinigų grąžinimo‟, – sako Eduardas.

Egiptas

„Baltic Tours Group‟ pakomentavo „Delfi‟, kad iš tiesų yra įvykęs tam tikras incidentas.

„Apie jūsų aprašytą situaciją mums žinoma, bendraujame su klientais. Galime patvirtinti, kad toks įvykis buvo. Masto nežinome, nes į šį viešbutį vyksta turistai iš visos Lietuvos, pirkę kelionių paketus ne tik mūsų agentūroje.

Klientus informavome, kad jie gali pateikti pretenziją, mes iš savo pusės klientams suteikiame kontaktus, kur teikti pretenziją, mokėjimo patvirtinimo dokumentus, kitą reikalingą susijusią informaciją‟, – teigia bendrovė.

„Novaturo‟ atstovas A. Zinevič pažymi, kad viso pasaulio turizmo praktikoje pasitaiko atvejų, kai užsakytas viešbutis keliautojui negali suteikti turizmo paslaugų teikimo sutartyje nurodytų paslaugų.

„Tuo atveju, jeigu svečiams negalima suteikti užsakyto apgyvendinimo, kelionių organizatoriai, bendradarbiaudami su apgyvendinimo paslaugų teikėjais, suteikia svečiams tinkamą apgyvendinimo paslaugų alternatyvą‟, – sako jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)