Naujai įkurta bendrovė „Continental Tires Business Services“ vykdys duomenų analitikos, procesų ir administravimo funkcijas. Naujas centras per artimiausius kelerius metus ketina pasamdyti apie 100 darbuotojų, pranešė įmonė.

Bus ieškoma duomenų analitikų, logistikos operacijų specialistų, procesų ir projektų vadovų. Šis centras aptarnaus „Continental“ verslo klientus Italijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir kitose Europos šalyse.

Naujam paslaugų centrui Lietuvoje įkūrimo etape vadovaus Danielis Reichenaueris. Anot jo, pagrindinė priežastis renkantis Kauną naujam centrui steigti buvo jau esamo „Continental Automotive“ padalinio sėkmė.

„Didelis privalumas renkantis Kauną buvo mūsų kolegų iš „Automotive“ įkurtas padalinys Lietuvoje. Jie čia veikia jau penkerius metus ir jiems puikiai sekasi. Kaunas atrodo kaip patraukli lokacija rasti mums reikiamų specialistų. Taip pat, visos „Continental“ sistemos jau veikia, mums tereikia atvykti į gamyklos ofisą ir iškart galime pradėti dirbti, tad sutaupome daug laiko“, – pranešime sakė jis.

Naujasis paslaugų centras yra papildoma įmonės investicija, kuri nėra jau veikiančios „Continental“ gamyklos Kaune projekto rėmuose. Naujasis centras bus įsteigtas „Continental“ gamykloje Kaune, ofisų patalpose.

„Continental“ liepą baigė pirmąjį gamyklos Kauno rajone plėtros etapą – per metus įmonė pastatė ir įrengė dar 6,6 tūkst. kv. metrų ploto gamybos ir administracinių patalpų, o gamybą jose planuoja pradėti kitąmet. Gamyklos plėtros projekto vertė siekė 90 mln. eurų.

Antrajame plėtros etape, kurį bendrovė planuoja pradėti 2023 metų pradžioje, bus pastatyta dar 5 tūkst. kv. metrų gamybos ir 3 tūkst. kv. metrų biuro patalpų bei 2,5 tūkst. kv. metrų sandėlių.

Bendrovė skelbia, kad gamybos pajėgumai Kaune tuomet išaugs daugiau nei du kartus, o bendros investicijos sieks daugiau nei 190 mln. eurų. Kiek tiksliai investuota dabar, įmonė neskelbia.

Iki plėtros Kauno LEZ veikė apie 21,5 tūkst. kv. metrų ploto gamybos, administracijos ir sandėlių kompleksas.

„Continental“ 2021 metais – antraisiais ištisais veiklos metais šalyje – gavo ir beveik 6 kartus daugiau pajamų – 48,6 mln. eurų, ir patyrė 59 proc. didesnių nuostolių – 33,3 mln. eurų. Bendrovė planuoja pradėti dirbti pelningai 2025 metais.

Veiklą Kauno rajone „Continental“ pradėjo 2019 metų pabaigoje. Bendrovės gamykla buvo didžiausia investicija per 20 metų į gamybos sektorių Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją