„Tie pinigai, jeigu tai yra pusmečiui, 60 milijonų eurų, metams yra 120 milijonų, tai yra dideli pinigai ir yra sektorių, kurie yra nuskriausti. Klausimas labiau iš Vyriausybės pusės tai, kad šis sektorius yra labiau vidutinių ir aukštesnių pajamų sektorius kur žmonės išleidžia pinigus, tai ar tikrai reikia jį prafinansuoti?“, – pirmadienį „Žinių radijui“ teigė T. Povilauskas.

„Aš labiau būčiau prieš šios lengvatos pratęsimą apskritai ir žiūrėjimą per priemones, kaip konkrečiai padėti per energetikos kainų kompensavimą. Nepalaikyčiau šio Majausko pasiūlymo“, – pridūrė jis.

T. Povilauskas tvirtino, kad pratęsti PVM lengvatinį tarifą maisto, sporto ir kultūros sektoriams galbūt būtų logiška politiškai. Tačiau tada, anot jo, tą reikėtų daryti neterminuotam laikui ir negrįžti prie šio klausimo kas puse metų.

„Nebent, politiškai galbūt logiškiau būtų arba visiškai nepratęsti, arba padaryti lengvatą visam laikui. Mes suprantame, kad yra nemažai šalių kur yra ta lengvata, viskas tvarkoje, verslas irgi labai normalų klausimą kelia, kad kitur yra, viskas tvarkoje. Bet tada iš politinės pusės reikėtų arba patvirtinti visam laikui, arba prie šio klausimo negrįžti kas puse metų“, – sakė ekonomistas.

ELTA primena, kad praeitą pirmadienį Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen paprašė Vyriausybės skubiai pateikti išvadą dėl Seimo BFK siūlymo, taikyti neterminuotą PVM lengvatą maisto, kultūros ir sporto sektoriams.

Spalio 19 d. BFK pritarė įstatymo projektui, kuriuo siekiama neterminuotai pratęsti lengvatinio 9 proc. PVM taikymą maitinimo paslaugoms, visų rūšių meno ir kultūros įstaigų, meno ir kultūros renginių, sporto renginių, sporto klubų lankymui bei atlikėjų teikiamoms atlikimo paslaugoms.

Už įstatymo projektą balsavo 9 BFK posėdyje dalyvavę Seimo nariai, susilaikė vienintelis Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys Matas Maldeikis.

Tarp įstatymo projektą registravusių Seimo narių yra ir Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai M. Majauskas, Kazys Starkevičius, Mindaugas Skritulskas ir Antanas Čepononis.

Konservatorių partijos prezidiumas dar spalio viduryje buvo įpareigojęs konservatorių frakciją Seime neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų pasiūlymų kitų metų valstybės biudžeto projektui.

Tuo tarpu praeitą savaitę priimtame TS-LKD priežiūros komiteto nutarime deklaruota aiški rekomendacija į ginčus dėl PVM lengvatų su Vyriausybe įsivėlusiam M. Majauskui. Politikui rekomenduojama atsiimti savo parašus, kurie buvo padėti po su Vyriausybę nesuderintais pasiūlymais. Kitu atveju, pažymima dokumente, konservatorių frakcijai būtų siūloma išsirinkti ir deleguoti naują BFK pirmininką, o pačiam politikui apleisti partijos gretas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)