Anot Registrų centro analitikų, tai rodo, kad e. aukcionų platforma tampa vis patrauklesne tiek turto pardavėjams, tiek jo pirkėjams.

„Trečiasis šių metų ketvirtis, apėmęs liepos, rugpjūčio ir rugsėjo mėnesius, išsiskyrė itin dideliu įvykusių aukcionų ir varžytynių kiekiu – iš viso įvyko daugiau kaip 1,1 tūkst. aukcionų ir varžytynių. Kaip įprasta, daugiausiai įvyko antstolių organizuotų varžytynių, tačiau sėkmingais aukcionais taip pat galėjo pasigirti ir šalies savivaldybės bei Turto bankas.

Nemažo susidomėjimo sulaukė ir kitų institucijų skelbti aukcionai, o viename iš jų buvo parduotas ir brangiausias šio ketvirčio NT objektas“, – apžvelgia Registrų centro laikinai Asmenų informacinių sistemų departamento vadovo pareigas einantis Saulius Grudzinskas.

Šių metų liepos-rugsėjo mėnesiais Registrų centro tvarkomame e. varžytynių ir aukcionų portale buvo paskelbta beveik 2,7 tūkst. elektroninių varžytynių ir aukcionų.

Antstolių skelbtose varžytynėse trečiąjį šių metų ketvirtį parduota turto už 7,9 mln. eurų, savivaldybių aukcionuose – už 6,7 mln. eurų, nemokumo administratorių varžytynėse – už 1,7 mln. eurų, kitų institucijų aukcionuose – už 10,7 mln. eurų. Trečiąjį ketvirtį taip pat įvyko Turto banko organizuoti aukcionai už 8,3 mln. eurų.

„Trečiąjį ketvirtį brangiausiai e. aukcionuose ir varžytynėse parduotu objektu tapo Vilniaus kolegijos parduotas sostinės Naugarduko g. esantis pastatas. Už jį aukciono nugalėtojas sutiko sumokėti net 6,25 mln. eurų sumą. Antroje vietoje atsidūrė Turto banko organizuotas aukcionas, kuriame už galutinę beveik 2,9 mln. eurų sumą naujus šeimininkus rado sostinės Suvalkų g. esantis administracinis pastatas“, – rašoma pranešime.

Varžytynių ir aukcionų internete paslaugą Registrų centras teikia nuo 2013 metų. Nuo elektroninės paslaugos sukūrimo įvyko apie 25 tūkst. elektroninių varžytynių ir aukcionų, kuriuose turto parduota už maždaug 810 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją